Novým hlavným koučom A. Murraya jeho krajan MacIagan

SITA|2. jan 2008 o 11:12

LONDÝN 2. januára (SITA) - Novým hlavným koučom britského tenistu Andyho Murraya sa stal jeho krajan Miles MacIagan, ktorý dohliadal už na zimnú floridskú prípravu 20-ročného rodáka zo škótskeho Dunblane.

"Myslím si, že odteraz strávim s Milesom dosť času. Absolvuje so mnou Australian Open a potom si spolu sadneme a prediskutujeme veci," povedal pre Setanta Sports 11. hráč svetového singlového rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie a pokračoval: "Pokúsime sa zosúladiť si program tak, aby so mnou vždy strávil nejaké tri-štyri týždne a potom si dáme týždeň-dva voľna. Takýmto spôsobom by mohli pretrvať sviežosť a nadšenie. Nie je jednoduché nonstop s niekým cestovať po celom svete." Držiteľ troch titulov A. Murray sa v polovici novembra pracovne rozišiel s Američanom Bradom Gilbertom pre pracovné rozpory a vtedy avizoval, že zvolí model s viacerými členmi realizačného tímu.

Murray pri hodnotení uplynulej sezóny negatívne poznačenej od mája do augusta zranením zápästia "hracej" pravej ruky poprel svoju nespokojnosť: "Ľudia možno predpokladajú, že som pociťoval frustráciu, ale ja to tak nevidím. Bol to skvelý rok. Skončiť napriek takému dlhému výpadku len jedno víťazstvo za hornou desiatkou renkingu považujem za senzačný výkon."

Brat deblového špecialistu Jamieho Murraya smerom do budúcnosti naznačil, že nemusí byť vždy automaticky k dispozícii na stretnutia Davisovho pohára: "Nedokážem presne stanoviť, ako dlho budem v tejto súťaži tímov hrávať. Nerád by som končil ako dvadsaťjedenročný. Februárový zápas v Argentíne bude veru náročný, ale urobil som všetko pre to, aby som si prispôsobil turnajový program. Keby sme po Australian Open účinkovali doma, nevidel by som žiaden dôvod chýbať. Celkovo by bolo jednoduché vyhlásiť, že budem nastupovať iba na duely vo Veľkej Británii. Nie som nadšený ďalším cestovaním. Posledné, čo si želám, je pohyb v rámci Tour a k tomu ešte nejaké presuny navyše hore-dolu po svete."


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Novým hlavným koučom A. Murraya jeho krajan MacIagan