VIDEO: Nový vyzývateľ v strednej váhe UFC? Craig a skvelý výkon s tvrdým ukončením

Paul Craig.
Paul Craig. (Zdroj: MMAJunkie)
SvetMMA|22. júl 2023 o 23:17

Výborný výkon skúseného veterána mu priniesol víťazstvo pri debute v novej váhovej kategórii.

LONDÝN. V zmiešaných bojových umeniach je skúseným veteránom. Na konte má mnoho víťazstiev, z ktorých azda najviac vyčnieva výhra nad bývalým šampiónom poloťažkej váhy UFC Jamahallom Hillom a Magomedom Ankalaevom.

Zaujímavosťou je fakt, že ako Hill, tak aj Ankalaev do tejto chvíle prehrali iba s ním. Reč je o Škótovi Paulovi Craigovi.

Hoci ten ešte donedávna brázdil vody poloťažkej váhy, s turnajom UFC v Londýne sa rozhodol prejsť o jednu váhovú kategóriu nižšie, a to do strednej divízie.

Tridsaťpäťročný bojovník sa v debute v novej váhovej kategórii stretol so štrnástym nasadeným bojovníkom rebríčka UFC strednej divízie Andrém Munizom.

Duel Craiga a Muniza sľuboval minimálne na papieri stret dvoch excelentných grapplerov. Škót vstupoval do zápasu podľa kurzov stávkových kancelárií ako jasný outsider.

Duel sa od začiatku prelieval zo strany na stranu, no v druhom kole Craig predviedol svetovú ukážku mixu skúseností a schopností na zemi.

Na zemi postupne prešiel z obrany do útoku, Muniza pretočil a začal zasypávať krátkymi lakťami.

Netrvalo to dlho a aktivita Craiga priniesla ovocie a v čase 4:40 bol súboj ukončený jeho víťazstvom na TKO.

Craig sa tak skvelo uviedol v strednej váhe UFC, okrem svojich zemiarskych schopností ukázal v prvom kole i zlepšený postoj, na ktorom podľa vlastných slov pracoval v uplynulých mesiacoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»VIDEO: Nový vyzývateľ v strednej váhe UFC? Craig a skvelý výkon s tvrdým ukončením