Novinári zvolili Leicester najlepším tímom roka, najlepšími športovcami Bolt a Bilesová

Nikto vlani neprekvapil viac ako Leicester City.
Nikto vlani neprekvapil viac ako Leicester City. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. dec 2016 o 14:42

Aj ďalšie dve priečky patria futbalovým mužstvám.

LAUSANNE. Mužstvu úradujúceho anglického futbalového šampióna Leicestru City patrí ocenenie Tím roka 2016 v bilančnej ankete Medzinárodnej asociácie športovej tlače (AIPS).

Do hlasovania sa zapojilo 382 žurnalistov zo 110 krajín, Leicester získal 712 bodov.

Aj na ďalších dvoch pozíciách sa umiestnili futbalové tímy - mužstvo portugalských aktuálnych majstrov Európy (529 b.), resp. víťazi Ligy majstrov v drese španielskeho Realu Madrid (385 b.).

Podľa výsledkov ankety mali žurnalisti najlepší pre prácu potrebný servis počas futbalových ME vo Francúzsku (967 b.), druhá priečka patrí OH v brazílskom Riu (880 b.) a tretia atletickým majstrovstvám Európy v Amsterdame (426 b.).

Za najlepšieho mužského športovca roka AIPS vyhlásila 9-násobného olympijského šampióna v šprintoch Usaina Bolta. Jamajčan triumfoval v ankete už šiestykrát v kariére.

Najlepšou športovkyňou bola podľa hlasujúcich novinárov 19-ročná športová gymnastka Simone Bilesová. Američanke patrí prvenstvo za zisk štyroch zlatých a jednej bronzovej medaily na augustových olympijských hrách v Riu de Janeiro.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Novinári zvolili Leicester najlepším tímom roka, najlepšími športovcami Bolt a Bilesová