Norimberg si vyhliadol Fína Petresca ako náhradu za Vitteka

SITA|4. okt 2007 o 13:03

NORIMBERG 4. októbra (SITA) - Nemecký prvoligový futbalový klub 1. FC Norimberg si už vyhliadol náhradu za dlhodobo zraneného slovenského útočníka Róberta Vitteka. V článku s titulkom takéhoto obsahu ...

NORIMBERG 4. októbra (SITA) - Nemecký prvoligový futbalový klub 1. FC Norimberg si už vyhliadol náhradu za dlhodobo zraneného slovenského útočníka Róberta Vitteka. V článku s titulkom takéhoto obsahu to tvrdí magazín Kicker. Úradujúceho anketového najlepšieho futbalistu SR by mal v kádri Hansa Meyera suplovať fínsky reprezentant do 21 rokov s rumunským pôvodom Tomi Petrescu.

Šéf hľadačov talentov v službách "Bavorov" Lothar Kurbjuweit by údajne mal - nie po prvý raz - pozorovať 21-ročného rodáka z Jyväskylä v Bordeaux vo štvrtkovom odvetnom stretnutí 1. kola hlavnej súťaže Pohára UEFA 2007/2008 medzi Petrescovým súčasným tímom Tampere United a domácim mužstvom Girondins, ktoré vyhralo prvý zápas 3:2. Z praktického hľadiska by prípadný transfer uľahčila skutočnosť, že poradca bývalého hráča Leicesteru a Turku Markku Runne žije v nemeckom Chemnitzi. Petrescu by mal zapadnúť do systému 4-3-3, ale zmluvu v krajine "tisícich jazier" má platnú do roku 2008. Kicker avizuje odstupné o dosť vyššie ako 1 milión eur.

Vittek 4. septembra absolvoval v Augsburgu operáciu ľavého kolena, v ktorom mal poškodený meniskus a chrupavku. "Robo bude mať šesť týždňov sadru a na trávniky sa vráti najskôr v januári," povedal deň po operácii pre agentúru SITA hráčov zástupca Karol Csontó zo spoločnosti Stars and Friends Slovakia.


Nachádzate sa tu:
Domov