Gyömbér ide na hosťovanie do Bari, Kozákovi povedal niečo iné

Norbert Gyömbér (vpravo) v reprezentačnom drese.
Norbert Gyömbér (vpravo) v reprezentačnom drese. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|31. aug 2017 o 17:14

Bari môže v prípade postupu do Serie A slovenského futbalistu kúpiť.

RÍM. Slovenský futbalový reprezentant Norbert Gyömbér strávi nasledujúcu sezónu v talianskom Bari. Do druholigového tímu prišiel na ročné hosťovanie z AS Rím.

"Po dlhých a náročných rokovaniach sa stal Norbert Gyömbér hráčom AS Bari. Náš futbalista prichádza do ambiciózneho klubu, ktorého cieľom je návrat do Serie A, na ročné hosťovanie," uviedol Juraj Vengloš, riaditeľ CSM-Agency, zastupiteľskej spoločnosti hráča.

"Bari má na Gyömbéra opciu, ktorú môže uplatniť v prípade postupu do najvyššej talianskej ligy. Pre Norberta je teraz najdôležitejšie, aby pravidelne hral. A v Bari by mal," uviedol Juraj Vengloš riaditeľ CSM-Agency, zastupiteľskej spoločnosti hráča.

Dvadsaťpäťročný obranca alebo defenzívny stredopoliar odštartoval kariéru v Banskej Bystrici, odkiaľ v roku 2013 prestúpil do Catanie.

Do AS Rím prišiel v auguste 2015 na hosťovania a o rok neskôr už natrvalo za 1,5 milióna eur. Uplynulú sezónu strávil na hosťovaniach v Pescare a ruskom Tereku Groznyj.

Na Gyömbérovo hosťovanie reagoval aj tréner slovenskej reprezentácie Ján Kozák na tlačovej konferencii pred stretnutím proti Slovinsku (1. septembra o 20:45 v Trnave).

"Včera som sa s ním rozprával, mne povedal niečo iné, ale vidíte, 24 hodín je dosť dlhá doba," pousmial sa Kozák. "Pri Gyömbérovi sa urobila chyba v tom, že prestúpil do AS Rím, ktorý je veľkoklub. Nie je jednoduché sa tam presadiť, takže chodí po hosťovaniach, čo nie je príjemné."

"Bol by som rád, aby sa niekde stabilizoval, aby hrával, pretože si to zaslúži, je to poctivý futbalista, ktorý by sa mal ustáliť. Futbal je ale dnes po tejto stránke náročný," dodal Kozák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Gyömbér ide na hosťovanie do Bari, Kozákovi povedal niečo iné