Neymar sa vrátil do nominácie Brazílie, Vinicius a Rodrygo vo výbere chýbajú

Brazílčan Neymar (v popredí) sa raduje zo svojho gólu.
Brazílčan Neymar (v popredí) sa raduje zo svojho gólu. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. mar 2020 o 19:05

Chýbať bude aj brankár Liverpoolu Alisson.

RIO DE JANEIRO. Útočník Paríža St. Germain Neymar je späť v nominácii trénera brazílskej futbalovej reprezentácie Titeho. V závere minulého roka sa drese národného tímu nepredstavil pre zranenie stehna.

Brazíliu čaká úvodný zápas kvalifikácie o postup na MS 2022 28. marca doma proti Bolívii. O štyri dni neskôr sa predstaví v Peru. Tite nenominoval na zápasy aj hráčov Realu Madrid Viniciusa a Rodryga.

Chýbať tiež bude zranený brankár Liverpoolu Alisson. Gabriel Jesus z Manchestru City nebude môcť nastúpiť na úvodný duel, keďže má trest za červenú kartu, no je v nominácii.

Až traja hráči vo výbere sú z tímu Flamengo Rio de Janeiro, ktorý je čerstvým víťazom Copa Libertadores. Sú nimi stredopoliar Everton Ribeiro a útočníci Bruno Henrique a Gabriel Barbosa.

Nominácia Brazílie na kvalifikačné zápasy o postup na MS 2022:

Brankári: Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras), Ivan (Ponte Preta)

Obrancovia: Danilo, Alex Sandro (obaja Juventus Turín), Dani Alves (Sao Paulo), Felipe, Renan Lodi (obaja Atletico Madrid), Marquinhos, Thiago Silva (Paríž St. Germain), Eder Militao (Real Madrid

Stredopoliari: Arthur (FC Barcelona), Casemiro (Real Madrid), Fabinho (FC Liverpool), Everton Ribeiro (Flamengo), Bruno Guimaraes (Lyon), Philippe Coutinho (Bayern Mníchov)

Útočníci: Roberto Firmino (FC Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City), Bruno Henrique, Gabriel Barbosa (obaja Flamengo), Richarlison (Everton), Everton (Gremio Porto Alegre)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Neymar sa vrátil do nominácie Brazílie, Vinicius a Rodrygo vo výbere chýbajú