Nitrania budú v odvete Ligy majstrov čeliť aj synovi Petra Šťastného

Vítkovice nastrieľali Nitre v prvom zápase až sedem gólov. Brankár Michal Valent zápas nedochytal.
Vítkovice nastrieľali Nitre v prvom zápase až sedem gólov. Brankár Michal Valent zápas nedochytal. (Autor: TASR)
TASR|10. okt 2016 o 11:38

Vítkovice v prvom zápase šestnásťfináleLigy majstrov vyhrali nad slovenským majstrom vysoko 7:0.

NITRA. Už len s minimálnou šancou uspieť vstupujú hokejisti HK Nitra do odvetného súboja šesťnásťfinále Ligy majstrov 2016/2017 proti českému HC Vítkovice Ridera, ktorý je pod Zoborom na programe v utorok 11. októbra 18.00 hod.

Zverencom trénera Andreja Kmeča absolútne nevyšiel úvodný zápas, na ľade českého tímu prehrali vysoko 0:7 a ich šance na postup do ďalšej fázy sa posunuli už iba do teoretickej roviny.

"Musíme určite s tým niečo urobiť, aby sme tých gólov dostávali čo najmenej," vyjadril sa útočník Nitry Henrich Ručkay. 

Nitrania sa naladili na utorňajšie stretnutie víťazstvom 4:1 v Tipsport Lige nad Liptovským Mikulášom a natiahli tak domácu víťaznú sériu v aktuálnej sezóne už na osem duelov.

Rovnako sa darilo počas víkendu aj českému súperovi, ktorý zvíťazil nad HC Dynamo Pardubice 2:0. Gólom sa v novom drese uviedol americký útočník so slovenskými koreňmi Yan Šťastný, ktorého ostravský klub získal po tom, čo neuspel na skúške v prípravnom kempe St. Louis Blues.

"Prvý zápas sa skončil dobre, vyhrali sme. Získali sme tri body a všetci sme spokojní. Tento tím má úžasnú energiu, čo je pre mňa dôležité," vyjadril sa pre oficiálnu klubovú webstránku syn slovenskej legendy Petra Šťastného. Vítkovice sú na 10. mieste v extraligovej tabuľke.

Úradujúci slovenský šampión má v utorok jasný cieľ, pred zaplnenými tribúnami odčiniť sedemgólový debakel z úvodného stretnutia šestnásťfinále LM s Vítkovicami a pokúsiť sa o menší zázrak.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Nitrania budú v odvete Ligy majstrov čeliť aj synovi Petra Šťastného