Nikdy by mi nenapadlo, že Zidane bude trénerom, tvrdí Lippi

Marcelo Lippi je bývalým trénerom talianskej reprezentácie, v Juventuse Turín viedol aj Zinedina Zidana.
Marcelo Lippi je bývalým trénerom talianskej reprezentácie, v Juventuse Turín viedol aj Zinedina Zidana. (Autor: SITA/AP)
SITA|8. mar 2016 o 09:24

Som presvedčený, že vo veľkom klube ako je Real môže uspieť. Dôverne pozná psychológiu najlepších hráčov, či už v prípade víťazstiev alebo prehier, hovorí legendárny tréner Marcelo Lippi.

TURÍN. Bývalý tréner talianskej reprezentácie a Juventusu Turín Marcello Lippi nečakal, že sa z jeho niekdajšieho zverenca Zinedina Zidana vykľuje kouč.

"Nikdy by mi to nenapadlo, že Zidane bude trénerom," cituje portál fourfourtwo.com 67-ročného Lippiho, ktorý Talianov v roku 2006 priviedol k titulu majstrov sveta.

"Pri niektorých hráčoch, ktorých som trénoval, som pobadal, že budú úspešní aj na lavičke, napr. Didier Deschamps. Zidane k nim však vtedy nepatril."

zidane_res.jpg

Zinedine Zidane (vpravo) teraz vedie najslávnejší klub sveta. FOTO - TASR/AP.

Zhodou okolností, finále šampionátu v Nemecku bolo posledným súťažných vystúpením Zinedina Zidana, ktorý vtedy definitívne odišiel zo scény po červenej karte za úder hlavou do hrude Marca Materazziho.

"Som presvedčený, že vo veľkom klube ako je Real môže uspieť. Dôverne pozná psychológiu najlepších hráčov, či už v prípade víťazstiev alebo prehier," myslí si Marcelo Lippi.

Zinedine Zidane je trénerom Realu Madrid od januára.

"Do funkcie sa dostal v polovici sezóny, čo je vždy náročnejšie, pretože s hráčmi neabsolvoval predsezónne obdobie," pokračuje ďalej Lippi.

"Všetci sa zameriavajú na Cristiana Ronalda na ihrisku, ale zabúdajú, že trénerom je Zidane. Ľudia ho podceňujú. Myslím si, že ešte je predčasné, aby ho súdili."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Nikdy by mi nenapadlo, že Zidane bude trénerom, tvrdí Lippi