V Bratislave sa stal majstrom sveta, prehre Chicaga však nezabránil

Fínsky brankár Chicaga Kevin Lankinen.
Fínsky brankár Chicaga Kevin Lankinen. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. jan 2021 o 06:50

Tortorella odkoučoval jubilejný zápas.

NEW YORK. V jedinom piatkovom zápase NHL zvíťazili hokejisti Columbusu na ľade Chicaga 2:1. Bodovali tak v siedmom zápase v sérii a poistili si vedenie v Centrálnej divízii, Blackhawks sú po tretej prehre za sebou na šiestej priečke.

Gólom a asistenciou sa na výhre hostí podieľal Dán Oliver Bjorkstrand. Dvadsaťpäťročný rodák Herningu je najproduktívnejším hráčom tímu.

Tortorella vyzdvihol brankára 

Blue Jackets sa mohli spoľahnúť na svojho fínskeho brankára Joonasa Korpisala, ktorý predviedol 31 úspešných zákrokov. Prekonal ho iba Dylan Strome, ktorý v polovici stretnutia znížil v presilovke na konečných 1:2. 

"Cítil som sa dobre. V predošlom zápase som nechytal, takže dnes som mal svieže nohy a čistú myseľ," vyznal sa Korpisalo, ktorého pochválil tréner John Tortorella.

"Bol náš najlepší hráč. Vyzerali sme unavene, po toľkom cestovaní a množstve odohratých zápasoch nám trochu chýbala iskra, no Korpisalo nás podržal," uviedol Tortorella, ktorý odkoučoval 400. zápas na striedačke Columbusu.

Nepomohol ani majster sveta

Korpisalo uspel v čisto fínskom brankárskom súboji. Za Chicago totiž chytal Kevin Lankinen, ktorý zlikvidoval 25 z 27 striel súpera.

"Myslím si, že oba tímy si odviedli svoju defenzívnu prácu na jednotku. Aj naša obrana sa zlepšuje, vidím, ako robí progres," vyjadril sa pre nhl.com Lankinen, ktorý v roku 2019 priviedol Fínov k titulu na MS v Bratislave a Košiciach.

NHL - výsledok: 

Chicago - Columbus 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 31. D. Strome (P. Kane, D. Kubalík) – 9. Bjorkstrand (Atkinson, Werenski), 24. Robinson (Bjorkstrand)


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V Bratislave sa stal majstrom sveta, prehre Chicaga však nezabránil