Hráči budú strieľať medzi fontány. Víkend hviezd má aj špeciálnych hostí

All-Star game NHL 2016.
All-Star game NHL 2016. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|1. feb 2022 o 08:24

Víkend bude príznačný v Las Vegas.

LAS VEGAS. V meste kasína sa už najbližší víkend (4.-5. februára) stretnú tie najväčšie hviezdy NHL. Tentokrát bude súťaž zručnosti obohatená o dve nové disciplíny a jednu staronovú.

Prvým netradičným prídavkom je "fontánový súboj". Súťaž sa odohrá na fontánach Bellagio, kde hráči pricestujú loďou. Zo známeho miesta sa na chvíľu stane klzisko, až na to, že voda nebude zamrznutá.

Úlohou hráčov bude čo najrýchlejšie trafiť päť cieľov. Prekážať im v tom bude samotná voda z fontán. Ak cieľ netrafia, puk skončí vo vode.

Tejto disciplíny sa zúčastní osem hráčov, pričom najlepší dvaja postúpia do finále.


Druhým prídavkom bude súťaž nazvaná "Las Vegas NHL 21 v ´22". Časť známeho bulváru vo Vegas bude vyhradená pre súboj hráčov. Na stojane bude visieť balíček kariet, ktoré budú hokejisti triafať.

Nepôjde len o športové zručnosti, ale aj stratégiu. Ich cieľom bude trafiť hodnotu 21 bez toho, aby prestrelili. Vyhráva hráč, ktorý to dosiahne po najmenšom počte striel. Celkový víťaz bude ten, kto vyhrá dve kolá.

Hrať bude päť hráčov a preto sa odohrá maximálne šesť kôl.

Okrem týchto dvoch špecialít sa objavia aj klasické každoročné súťaže. Návrat zažije "Breakaway Challenge". Ten bol súčasťou víkendu hviezd naposledy v roku 2016.

Hráči budú mať dva nájazdy na bránu a ich úlohou bude predviesť kreativitu a zabaviť fanúšikov. Na rozdiel od minulých rokov, tentokrát bude prítomná aj porota zložená z celebrít, ktoré ohodia nájazd bodmi od 1 do 10.

Špeciálneho večera sa zúčastnia aj štyria hostia. Prvým z nich bude útočník Anaheimu Ducks Trevor Zegras, ktorý sa zapojí práve do nájazdovej výzvy.

Pripojí sa aj brankárka Manon Rhéaume, prvá žena, ktorá nastúpila v NHL. Za Tampu Bay odohrala dve prípravné zápasy v roku 1992 a 1993.

Ďalším brankárom bude herec a bývalý hokejista Wyatt Russell. Naposledy nastupoval v holandskej najvyššej súťaži.

Obidvaja spomenutí brankári sa postavia proti Zegrasovi a ďalším hráčom počas kreatívnych nájazdov ("Breakaway Challenge").

Štvrtou hosťujúcou súťažiacou bude Jocelyne Lamoureux-Davidson. Trojnásobná Olympijská medailistka za USA sa zúčastní novinky na fontánach a asistovať bude pri súťaži presnosti streľby.

Súťaž zručností sa odohrá 4. februára, z noci z piatka na sobotu, o 1:30 stredoeurópskeho času.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hráči budú strieľať medzi fontány. Víkend hviezd má aj špeciálnych hostí