Černák kráľom blokov. Tampu Bay za výhrou doviedol trojbodový Palát

Erik Černák proti Artemijovi Panarinovi.
Erik Černák proti Artemijovi Panarinovi. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|8. jún 2022 o 05:32

Lightning na domácom ľade vyrovnali stav série na 2:2.

NHL - finále Západnej konferencie, 4. zápas

Tampa Bay - New York Rangers 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Góly: 3. Maroon (Bogosian, Bellemare), 34. Kučerov (Palát, Rutta), 45. Stamkos (Palát, Rutta), 60. Palát – 57. Panarin (Copp, Fox)

Brankári: Vasilevskij 34/35 - Šesťorkin 27/30

/Erik Černák odohral 20 minút a 45 sekúnd, rozdal štyri bodyčeky a zablokoval päť striel/

Stav série 2:2.

TAMPA BAY. Slovenský obranca Erik Černák sa teší z triumfu a vyrovnania série. Jeho Tampa Bay zvládla aj druhý domáci zápas, tentoraz jednoznačným výsledkom 4:1.

Černák ovládol štatistiku zblokovaných striel. Na ľade strávil 20 minút a 45 sekúnd, rozdal štyri bodyčeky a zablokoval päť striel.

Najvýznamnejšou postavou stretnutia bol Čech Ondřej Palát. Mal prsty v troch góloch - jeden sám strelil, pri dvoch asistoval. Dve asistencie zaznamenal aj jeho krajan Jan Rutta.

Bolts nastúpili do zápasu v rýchlom tempe a už v tretej minúte otvoril skóre Pat Maroon. Jeho zásah bol na dlhší čas jediným v stretnutí. Nadviazal naňho až v 34. minúte Nikita Kučerov. Po dvoch tretinách bol stav 2:0 pre domácich.

Gólovo najbohatšia bola posledná dvadsaťminútovka. V 45. minúte sa presadil kapitán Tampy Bay Steven Stamkos. O kontaktný gól Rangers sa postaral Panarin, lenže až v 57. minúte. Skóre uzavrel gólom do prázdnej brány Palát.

Už 21 rokov sa v NHL nestalo, žeby v prvých štyroch zápasoch finále konferencie vyhralo vždy domáce mužstvo.

Igor Šesťorkin, ktorý si pripísal 27 zákrokov, čelil v prebiehajúcom play off už 600 strelám. Takýto počet vo vyraďovacích bojoch zažil v histórii klubu len jeden muž, Henrik Lundqvist.

Šesťorkin je zároveň mužom, na ktorého toľko striel letelo v najnižšom počte stretnutí v histórii. Šesťsto striel pochytal v 18 zápasoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Černák kráľom blokov. Tampu Bay za výhrou doviedol trojbodový Palát