NHL-TOP: Chára predkrmom ďalšej časti seriálu "Brutálni letci" - "Medveďobijci"

TASR|27. nov 2007 o 12:40

Philadelphia 27. novembra (TASR) - Hokejisti Philadelphie točia seriál v štýle akčných súbojov a namiesto uličných exteriérov sa to deje v interiéroch ...

Philadelphia 27. novembra (TASR) - Hokejisti Philadelphie točia seriál v štýle akčných súbojov a namiesto uličných exteriérov sa to deje v interiéroch ľadových arén. O produkciu sa nepriamo stará NHL málo ráznym zásahom voči surovosti, ktorá by mimo súťaže mala veľa do činenia s trestným právom. Najnovší diel seriálu "Brutálni letci" má názov "Medveďobijci" a jednu z hlavných úloh v nej ako menšia obeť stvárnil aj Slovák Zdeno Chára.

Flyers opäť priliali olej do ohňa vášní v súboji s Bostonom. V noci na utorok zranili ďalšieho protihráča, keď sa obranca medveďov Andrew Alberts sa stal už štvrtou výraznou obeťou hrubých zákrokov letcov v priebehu dvoch mesiacov novej sezóny NHL. V druhej tretine stretnutia bol Alberts terčom hororového nárazu od Scotta Hartnella a duel so zranením hlavy nedohral. Útočník letcov ho narazil pri mantineli kľačiaceho, pričom trafil jeho hlavu, ktorou následne Alberts narazil do hrany mantinelu. Obranca Bostonu sa musel na klinike podrobiť komplexným vyšetreniam a Hartnell za svoj zákrok dostal logický trest 5 minút a do konca stretnutia.

"Určite som ho nechcel zraniť. Každý vie, že súboje dohrávam do konca, ale nie som zákerný hráč," ospravedlňoval svoj nezmyselný počin Hartnell. Už pred týmto zákrokom takmer vyvolal hromadnú bitku tvrdý "hit" Bena Eagera na kapitána Bostonu Zdena Cháru. Pikantériou bolo, že išlo o prvý vzájomný duel po tom, ako koncom októbra obranca letcov Randy Jones zranil hráča Bruins Patricea Bergerona. Nárazom od chrbta spôsobil Jones útočníkovi medveďov ťažký otras mozgu, po ktorom je Bergeron mimo hry na bližšie neurčený čas. Jonesa NHL potrestala len dvojzápasovou suspendáciou.

Sériu brutálnych zákrokov odštartovali letci už v prípravných zápasoch. V stretnutí s Ottawou zlikvidoval Steve Downie nárazom útočníka senátorov Deana McAmmonda, ktorému spôsobil otras mozgu. Vedenie NHL potrestalo Downieho zákazom činnosti na 20 stretnutí. O necelé tri týždne neskôr si vyslúžil dokonca 25-zápasový dištanc ďalší útočník Philadelphie Jesse Boulerice, ktorý udrel hokejkou do hlavy hráča Vancouveru Ryana Keslera. Boulericeov zákrok NHL ohodnotila ako pokus o úmyselné zranenie protihráča a rovnaký trest neskôr hráčovi udelila aj nižšia súťaž AHL, kam Flyers hriešnika formálne presunuli.

Traja hráči letcov tak v krátkom čase nazbierali dovedna zákaz štartu v 47-zápasoch. O prípadnom ďalšom treste Scotta Hartnella rozhodne v najbližších dňoch vedenie NHL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL-TOP: Chára predkrmom ďalšej časti seriálu "Brutálni letci" - "Medveďobijci"