Rangers znížili stav série, Nashville má na dosah historický úspech

Hokejisti Nashvillu Predators majú na dosah konferenčné finále.
Hokejisti Nashvillu Predators majú na dosah konferenčné finále. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. máj 2017 o 07:01

Hokejisti Predators zdolali doma St. Louis 2:1, v semifinálovej sérii sa ujali vedenia 3:1 a majú postupový mečbal.

OTTAWA. Štyria rôzni strelci gólov a 26 zákrokov gólmana Henrika Lundqvista boli základom úspechu hokejového tímu New York Rangers nad Ottawou Senators 4:1 v treťom súboji semifinále play-off Východnej konferencie NHL.

Rangers znížili stav série na 1:2.

Pomohlo im voľno

V Madison Square Garden domáci stavili na dôraznú prvú tretinu a vyšlo im to. V šiestej minúte skóroval Mats Zuccarello a v trinástej minúte Michal Grabner.

Okrem toho Rangers hostí prestrieľali 15:5 v pokusoch na bránku.

V druhej časti hry pridali gólové poistky Rick Nash a Oscar Lindberg.

Za stavu 0:4 síce Jean-Gabriel Pageau pridal svoj šiesty gól v play-off, ale bola to už len kozmetická úprava konečného výsledku.

"Pomohol nám druhý deň voľna po sobotňajšej prehre v predĺžení," poznamenal útočník New Yorku Rangers Derek Stepan na internetovej stránke súťaže.

Nemali sme od začiatku takú túžbu po víťazstve ako naši súperi. Potom sme sa dostali do pozície doťahujúceho a to proti takému kvalitnému tímu nie je jednoduché.


Dion Phaneuf, obranca Ottawy

"Ten druhý deň bol pre nás naozaj benefitom. Dostali sme z hlavy druhý zápas v Ottawe, v ktorom sme hrali dobre, ale nemali sme šťastie v závere. V pondelok sme dali dobrý tréning a v hlavách sa nastavili správne na to, čo chceme hrať. A tak sme to aj odohrali," rád skonštatoval tréner Rangers Alain Vigneault po stretnutí.

V play-off zatiaľ päťbodový obranca Ottawy Dion Phaneuf po prvej prehre v sérii uviedol: "Nemali sme od začiatku takú túžbu po víťazstve ako naši súperi. Potom sme sa dostali do pozície doťahujúceho, a to proti takému kvalitnému tímu nie je jednoduché," vyhlásil.

Séria NY Rangers - Ottawa pokračuje vo štvrtok opäť v MSG v New Yorku.

Nashville má mečbal

Druhý domáci zápas Nashville premenil na víťazstvo nad St. Louis najmä zásluhou dvoch gólov v tretej tretine. Nezastaviteľní hráči Predators dosiahli v ôsmom zápase play-off už siedme víťazstvo a mieria do finále konferencie.

Nashville pritom ešte nikdy v konferenčnom finále nehral. Od vstupu do profiligy v sezóne 1998/1999 sa dostal najďalej v rámci konferencie do semifinále.

Skóre otvoril v 46. minúte v presilovke obranca Ryan Ellis, ktorý pridal už štvrtý presný zásah v play-off. Keď do konca tretej tretiny zostávalo necelých sedem minút, James Neal získal puk v útočnom pásme a z otočky spoza dvoch brániacich hráčov strelou ponad vyrážačku prekvapil brankára St. Louis Blues Jakea Allena.

Hostia ešte tvrdou strelou obrancu Joela Edmundsona raz odpovedali, ale vyrovnať sa im už nepodarilo ani v záverečnej hre bez brankára.

Piaty zápas série je na programe v piatok v St. Louis.

NHL - semifinále play-off, tretie a štvrté zápasy:

(hrá sa na štyri víťazstvá)

Východná konferencia:

New York Rangers - Ottawa 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)

Góly: 6. Zuccarello (Zibanejad, Girardi), 14. Grabner (Zuccarello), 33. Rick Nash (Stepan, Vesey), 39. Lindberg (J. T. Miller, Glass) - 39. Pageau (Ryan, Ceci)

/stav série 1:2/

Mats Zuccarello strieľa na bránu Ottawy a dáva prvý gól zápasu.
Mats Zuccarello strieľa na bránu Ottawy a dáva prvý gól zápasu. (Autor: SITA/AP)

Západná konferencia:

Nashville - St. Louis 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Góly: 46. Ryan Ellis (Colin Wilson), 54. J. Neal - 57. Edmundsson (Steen, Lehterä)

/stav série: 3:1/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Rangers znížili stav série, Nashville má na dosah historický úspech