NHL: Näslund a Kalinin do NY Rangers

Markus Näslund putuje do NY Rangers.
Markus Näslund putuje do NY Rangers. (Autor: SITA, AP)
SITA|4. júl 2008 o 08:58

Tím zámorskej hokejovej NHL New York Rangers sa dohodol na podpise zmluvy so švédskym útočníkom Markusom Näslundom a ruským obrancom Dmitrijom Kalininom.

NEW YORK 4. júla (SITA) - Tím zámorskej hokejovej NHL New York Rangers "zalovil" na burze voľných hráčov a napokon sa dohodol na podpise zmluvy so švédskym útočníkom Markusom Näslundom. Dlhoročný topkanonier Vancouver Canucks s "jazdcami“ podpísal dvojročný kontrakt v hodnote 8 miliónov dolárov.

"Myslím si, že každý z hráčov NHL túži hrať v tíme z 'Original Six' (šesť tímov hrajúcich súťaž od roku 1942, pozn. SITA). Nebolo to ľahké rozhodovanie. Veď vo Vancouveri som bol veľmi dlho," prezradil 34-ročný Näslund. V drese kanadského Vancouveru odohral dvanásť sezón a stal sa miláčikom tribún. "Chcel by som sa v mene klubu poďakovať Markusovi za dvanásť rokov strávených v našom klube," povedal generálny manažér Canucks Mike Gillis.

Okrem Näslunda angažoval tím z Madison Square Garden aj ruského obrancu Dmitrija Kalinina, ktorý od príchodu do NHL v roku 1999 obliekal iba dres Buffalo Sabres. Spolu odohral v zámorskej profilige 466 duelov s bilanciou 34 gólov a 111 asistencií. Dvadsaťsedemročný Kalinin podpísal jednoročnú

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Näslund a Kalinin do NY Rangers