Tatarov spoluhráč z útoku sa zranil. Možno si už v sezóne nezahrá

Tomáš Tatar a Brendan Gallagher.
Tomáš Tatar a Brendan Gallagher. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. apr 2021 o 11:35

Smolný moment sa udial v zápase s Edmontonom.

NEW YORK. Kanadský hokejista Brendan Gallagher bude pre zlomeninu palca na pravej ruke chýbať Montrealu najmenej šesť týždňov. V základnej časti NHL si tak už nezahrá, do zostavy by sa mohol až v prípadnom play off.

Gallagher utrpel zranenie v pondelkovom zápase proti Edmontonu (3:2 pp). Z ľadu odišiel už v 14. minúte po tom, ako ho pukom nešťastne zasiahol ruský spoluhráč Alexander Romanov.

Zranenie Gallaghera v čase od 2:08 min. 

Klub ho v stredu zaradil na listinu zranených hráčov. Canadiens sa teraz budú snažiť nájsť za neho náhradu na prestupovom trhu. Podľa trénera Dominiquea Ducharmea by sa však mal 28-ročný krídelník vyhnúť operácii.

"Je to ťažké. Gally je bojovník a takéto veci sa môžu stať. Bude nám chýbať, no musíme spraviť všetko, čo je v našich silách, bojovať a získavať čo najviac bodov, kým sa nevráti," povedal pre nhl.com slovenský útočník Tomáš Tatar.

Gallaghera na pravom krídle formácie s centrom Phillipom Danaultom a Tatarom zastúpil v stredajšom zápase proti Torontu Fín Jesperi Kotkaniemi.

Montreal sa pre zranenie musí v najbližšom období zaobísť aj bez brankára Careyho Pricea. V tabuľke Severnej divízie mu patrí štvrtá postupová priečka, pred dvojicou Vancouver - Calgary má osembodový náskok.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatarov spoluhráč z útoku sa zranil. Možno si už v sezóne nezahrá