Očaril vyspelosťou aj herným rastom. Pospíšil predĺžil zmluvu s Calgary

Martin Pospíšil v drese Calgary.
Martin Pospíšil v drese Calgary. (Autor: X / Calgary Flames)
Oh my Hockey|8. feb 2024 o 06:25

Slovenský útočník sa upísal do roku 2026.

CALGARY. Martin Pospíšil sa dohodol na dvojročnom predĺžení zmluvy s klubom Calgary Flames, ktorý si ho počas NHL draftu v roku 2018 vybral v 4. kole z celkovej 105. pozície.

"Odkedy sme ho draftovali v roku 2018, v Martinovej hre sme videli obrovský herný rast a vyspelosť," skonštatoval generálny manažér plameňov Craig Conroy a následne dodal: "Martin sa stal významnou súčasťou nášho tímu a sme nadšení, že s ním máme zmluvu na ďalšie dva roky."

Zvolenský rodák si platovo polepší, nový jednocestný kontrakt mu garantuje 1 milión amerických dolárov ročne. Od svojho debutu v najlepšej lige sveta, ktorý odohral 5. novembra 2023, je stálou súčasťou prvého tímu.

V doterajších 34 zápasoch nazbieral 11 bodov, za 4 góly a 7 asistencií. V hodnotení +/- je s 10 plusovými bodmi štvrtým najlepším nováčikom ligy.

Počas jeho pobytu na ľade strelilo Calgary doteraz 19 gólov, kým hráči súpera len 9. To znamená, že s ním na ľade dal 67,86 percent všetkých gólov jeho tím, čo je spomedzi nováčikov s minimálne 10 zápasmi druhá najvyššia hodnota a vôbec najvyššia medzi útočníkmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Očaril vyspelosťou aj herným rastom. Pospíšil predĺžil zmluvu s Calgary