Prirovnávajú ho k Hedmanovi. Kanaďan sa stal jednotkou draftu

Owen Power.
Owen Power. (Autor: SITA/AP)
TASR|24. júl 2021 o 06:12

Na konte má už aj titul majstra sveta.

Draft NHL 2021 

1.

Owen Power

Kanada

obranca 

Buffalo Sabres

2.

Matthew Beniers

USA

útočník

Seattle Kraken

3.

Mason McTavish

Švajčiarsko

útočník

Anaheim Ducks

4.

Luke Hughes

USA

obranca 

New Jersey Devils

5.

Kent Johnson

Kanada

útočník 

Columbus Blue Jackets

6.

Simon Edvinsson

Švédsko

obranca

Detroit Red Wings

7.

William Eklund

Švédsko

útočník

San Jose Sharks

8.

Brandt Clarke

Kanada

obranca

Los Angeles Kings

9.

Dylan Guenther

Kanada

útočník

Arizona Coyotes

10.

Tyler Boucher

Kanada

útočník

Ottawa Senators

NEW YORK. Jednotkou vstupného draftu NHL 2021 sa stal favorizovaný kanadský hokejista Owen Power. Mladého obrancu si vybralo Buffalo Sabres.

Z druhej pozície výročného výberu talentov expandujúci klub Seattle Kraken siahol po americkom centrovi Matthewovi Beniersovi.

Trojkou je vďaka Anaheimu Ducks stal rodený Švajčiar Mason McTavish, ktorý však pôsobí v Kanade a nasadený bol cez severoamerickú listinu.

Nevídaný úspech univerzity 

Power aj Beniers pôsobili v minulej sezóne v tíme Michiganskej univerzity, prvýkrát od roku 1969 sa stalo, že prví dvaja draftovaní hráči boli spoluhráči.

"Veľmi sa tešíme s Owenom a Mattym a ich rodinami. Je to skvelá noc pre hokej v Michigane," povedal pre agentúru AP tréner Michiganu Mel Pearson.

Úspech tohto univerzitného tímu podčiarkol aj ďalší útočník Kent Johnson, ktorého si Columbus Blue Jackets vybral z piateho miesta.

Štvrtým výberom bol obranca Luke Hughes, po ktorom siahlo New Jersey a v tíme Devils sa tak mladý Američan stretne s bratom Jackom. V NHL pôsobí aj tretí z bratov Hughesovcov, obranca Quinn je hráčom Vancouveru Canucks.

Power: Som nadšený 

Owen Power, osemnásťročný majster sveta zo šampionátu v Rige, figuroval na čele prognostického rebríčka Centrálneho úradu skautov spomedzi zámorských korčuliarov. A predpovede napokon vyšli.

Stal sa tretím univerzitným hráčom s draftovým štatútom jednotky. 

"Som nadšený. Vždy som sníval, že sa stanem draftovou jednotkou, ale neviem, či by som tomu uveril, keď som bol mladší. Teším sa, že som sa stal súčasťou Sabres a som pripravený ísť na to," povedal Power pre ESPN.

Buffalo opäť zvolilo obrancu 

Právo na mladú hviezdu získali Sabres, o čom vopred rozhodla júnová draftová lotéria. Buffalo malo pred lotériou najväčšie šance (16,6 percenta, pozn.) na prvý výber a napokon to Sabres aj vyšlo.

Najslabší klub v uplynulej sezóne NHL vyberal ako prvý štvrtýkrát v histórii. V roku 2018 Buffalo siahlo po švédskom obrancovi Rasmusovi Dahlinovi.

Robustný, 195 cm vysoký Power hral v minulej sezóne za univerzitný tím Michiganu a v 26 zápasoch nazbieral 16 bodov (3+13). Na MS v Lotyšsku odohral za Kanadu 10 duelov a pripísal si v nich tri asistencie.

Na svoju výšku je veľmi pohyblivý a dobrý korčuliar, ktorý dokáže hrať kvalitne na oboch stranách klziska. Experti ho prirovnávajú k hviezdnemu švédskemu obrancovi Tampy Bay Victorovi Hedmanovi.

Práve Švédsko dodalo do Top 10 vstupného draftu jediných dvoch hokejistov pôsobiacich v Európe. Detroit si z pozície číslo šesť vybral obrancu Simona Edvinssona z Frölundy a vzápätí útočník William Eklund z Djurgardenu putoval ako talentovaná akvizícia na zoznam San Jose.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Prirovnávajú ho k Hedmanovi. Kanaďan sa stal jednotkou draftu