Finále sa dramatizuje. Nashville zvládol aj druhý domáci zápas a vyrovnal stav série

Hokejisti Nashvillu dokázali doma zmazať manko 0:2 na zápasy.
Hokejisti Nashvillu dokázali doma zmazať manko 0:2 na zápasy. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|6. jún 2017 o 06:31

Hokejisti Predators triumfovali 4:1. Piaty zápas finálovej série je na programe v noci zo štvrtka na piatok v Pittsburghu.

NHL - finále play-off, štvrtý zápas:

Nashville - Pittsburgh 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Góly: 15. Järnkrok (Craig Smith, Austin Watson), 24. Frederick Gaudreau (R. Ellis, Zolnierczyk), 34. V. Arvidsson (Mike Fisher, James Neal), 57. Filip Forsberg (M. Ekholm, P. K. Subban) - 16. Sidney Crosby (Brian Dumoulin)

Brankári: Pekka Rinne - Matt Murray. Strely na bránu: 26 - 24.

/stav série: 2:2/

Predchádzajúce zápasy série: 3:5, 1:4 (oba v Pittsburghu), 5:1

Nashville vyhral nad Pittsburghom doma aj v druhom zápase: fotogaléria

6.6.2017

BRATISLAVA. Keď sa finálová séria play-off NHL po prvých dvoch zápasoch sťahovala do Nashvillu, domáci hokejisti boli pod obrovským tlakom.

Predators prehrávali 0:2.

Dva hladké domáce triumfy vo finále play-off NHL

Lenže pred vlastnými fanúšikmi potvrdili skvelú formu vo vyraďovacej časti a Penguins nedali v ani jednom z dvoch súbojov výraznejšiu šancu.

Najprv v noci zo soboty na nedeľu rozdrvili obhajcu titulu 5:1 a s prehľadom uspeli aj tentoraz - s tým rozdielom, že dali o jeden gól menej.

"Vypracovali sme si mnoho veľkých šancí, ale ťažko môžete zvíťaziť, keď skórujete iba raz," cituje twitterové konto Penguins trénera Mikea Sullivana.

"Čo sa výkonu týka, mali sme tam viacero pozitívnych vecí. Ale výsledok je sklamaním," dopĺňa Sullivanove slová účet Pens Inside Scoop na twitteri.

Sidney Crosby ukončil finálové trápenie

Pittsburgh dokázal držať krok so súperom iba v prvej tretine. V druhej inkasoval dva góly a na dostrel sa už nedokázal priblížiť. V závere ešte dostal ďalší.

Druhý a napokon rozhodujúci zásah Nashvillu zaznamenal Frederick Gaudreau, pre ktorého to bol druhý víťazný gól vo vyraďovacej fáze za sebou.

Celkovo sa presadil v play-off už tretí raz, pričom to všetko boli jeho prvé tri góly kariéry v profilige. Niečo podobné sa v histórii NHL podarilo už len jednému hokejistovi - v roku 1944 to dokázal John Harms z Chicaga.

Jediný gól Pittsburghu v zápase dosiahol Sidney Crosby, pre ktorého to bol vôbec prvý zásah v tomto ročníku vyraďovacej fázy.

Predtým naposledy prekonal súperovho brankára vo finále play-off NHL pred vyše ôsmimi rokmi - presne 4. júna 2009 skóroval do siete Detroitu Red Wings.

Predators majú skvelú domácu bilanciu

Predators upravili impozantnú bilanciu v tohtoročnom play-off z domácich zápasov, keď z desiatich duelov pred svojimi fanúšikmi vyhrali deväť.

Kým hráči Nashvillu bojujú o prvú trofej v klubovej histórii, Penguins sa z jej zisku radovali doteraz štyrikrát (1991, 1992, 2009, 2016). Ak zopakujú vlaňajší celkový triumf, pripomenú tým počin Detroitu Red Wings z rokov 1997 a 1998.

O prvý mečbal tímy zabojujú v piatom zápase série, ktorý je na programe v noci zo štvrtka na piatok na ľade obhajcu Stanleyho pohára Penguins.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Finále sa dramatizuje. Nashville zvládol aj druhý domáci zápas a vyrovnal stav série