Má za sebou najlepšiu sezónu v NHL, teraz zvádza boj s rakovinou

Dakota Joshua.
Dakota Joshua. (Autor: SITA/AP)
TASR|18. sep 2024 o 09:50

Dakota Joshua vynechá kemp, diagnostikovali mu rakovinu semenníkov.

VANCOUVER. Americký hokejista Dakota Joshua z Vancouveru Canucks vynechá predsezónny kemp tímu po tom, čo mu lekári diagnostikovali rakovinu semenníkov.

Za sebou má operáciu a v stanovisku priznal, že spraví všetko pre to, aby sa do hry vrátil ešte v nastávajúcej sezóne 2024/2025.

Pre 28-ročného útočníka bude prvá zo štvorročného kontraktu, ktorý podpísal v júni a vynesie mu celkovo 13 miliónov dolárov.

"Počas leta som si nahmatal hrčku na jednom zo semenníkov, ktorú lekári neskôr diagnostikovali ako rakovinu. Posledných niekoľko týždňov bolo mimoriadne náročných a mal som to šťastie, že som mal podporu mojej rodiny, priateľov, spoluhráčov a lekárov.

Bohužiaľ, nebudem pripravený na začiatok tréningového kempu, keďže sa naďalej liečim po operácii. V tejto sezóne sa plánujem čo najskôr vrátiť do hry a každý deň tvrdo pracujem, aby som sa mohol pripojiť k spoluhráčom.

VIDEO: Všetky góly Dakotu Joshuu v základnej časti 2023/2024

Hoci bolo veľmi ťažké čeliť realite tohto špecifického typu rakoviny, rýchla kontrola u lekára bola najlepším prístupom a povzbudzujem mužov, aby sa pravidelne nechávali kontrolovať na rakovinu semenníkov.

Všetkým vopred ďakujem za rešpektovanie môjho súkromia v súvislosti s touto záležitosťou," uviedol Joshua v oficiálnom vyhlásení.

Za sebou má bodovo najúspešnejšiu sezónu kariéry. V základnej časti 2023/2024 odohral 63 duelov, v ktorých si do štatistík pripísal 18 gólov a 14 asistencií. V 13 zápasoch play-off mal bilanciu 4+4.

V roku 2014 ho draftovalo Toronto, no v NHL debutoval vo farbách St. Louis Blues v ročníku 2020/2021. V júli 2022 zamieril do Vancouveru.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Má za sebou najlepšiu sezónu v NHL, teraz zvádza boj s rakovinou