Najproduktívnejší hráč NHL sa cíti ako žiak. Najlepší je niekto iný

Connor McDavid má za sebou skvelú minulú sezónu. Stal sa najproduktívnejším hráčom súťaže a získal aj Hartovu trofej.
Connor McDavid má za sebou skvelú minulú sezónu. Stal sa najproduktívnejším hráčom súťaže a získal aj Hartovu trofej. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. aug 2017 o 10:18

Hviezda Edmontonu aj celej súťaže odmietla nálepku najlepšieho hráča.

EDMONTON. Kanadský hokejový útočník Connor McDavid odmieta tvrdenie novinárov, že je najlepším hráčom v NHL.

Dvadsaťročný rodák z Richmond Hillu, ktorý 5. júla podpísal s klubom Edmonton Oilers luxusnú osemročnú zmluvu na sto miliónov dolárov, a stal sa tak jedným z najlepšie zarábajúcich hráčov v lige, si myslí, že najlepším je niekto iný.

Sidney hľadá cestu ako strieľať góly rôznymi spôsobmi - zblízka, tečovaním, rýchlymi strelami - a to je vec, v ktorej ja stagnujem.


CONNOR MCDAVID

Ja to nie som

"Na konci dňa všetci vieme, kto ním v NHL je a ja to nie som," povedal pre kanadskú stanicu TSN McDavid.

Reagoval tak na to, že ho prestížny magazín The Hockey News označil v predsezónnej ročenke za Top hráča najprestížnejšej hokejovej ligy sveta.

Mladučký kapitán Edmontonu McDavid zosadil po deviatich rokoch z trónu hviezdu Pittsburghu Penguins Sidneyho Crosbyho.

"Nesúhlasím s tým, takže to pre mňa veľa neznamená. Je to milá pocta, ale stále mám pred sebou veľa práce," pokračoval víťaz Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča základnej časti NHL a držiteľa Hart Memorial Trophy pre najužitočnejšieho hokejistu ligy podľa Asociácie profesionálnych hokejových novinárov z uplynulej sezóny.

Od Crosbyho sa má čo učiť

Prestížny magazín minulý rok tipoval McDavida na číslo 9, no mladý Kanaďan mal skvelú sezónu. V základnej časti strelil 30 gólov, pridal 70 asistencií a všetkým súperom sa výrazne vzdialil v kanadskom bodovaní.

Crosby sa musel uspokojiť v poradí najproduktívnejších s druhým miestom s 89 bodmi, ale so 44 gólmi sa stal najlepším kanonierom dlhodobej časti súťaže.

Na snímke kapitán Pittsburghu Penguins Sidney Crosby dvíha nad hlavu Stanleyho pohár.
Na snímke kapitán Pittsburghu Penguins Sidney Crosby dvíha nad hlavu Stanleyho pohár. (Autor: TASR/AP)

"Sidney hľadá cestu ako strieľať góly rôznymi spôsobmi - zblízka, tečovaním, rýchlymi strelami - a to je vec, v ktorej ja stagnujem. Rád by som získal tento recept a naučil sa to tiež, no on je v tom momentálne najlepší," vysvetlil McDavid prečo by mal byť na prvom mieste v ročenke práve kapitán Pittsburghu a nie on.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Najproduktívnejší hráč NHL sa cíti ako žiak. Najlepší je niekto iný