NHL: Chára so Svatošom zaznamenali po bode

Zdeno Chára z Bostonu oslavuje so spoluhráčmi víťazný gól svojho tímu v zápase proti Torontu.
Zdeno Chára z Bostonu oslavuje so spoluhráčmi víťazný gól svojho tímu v zápase proti Torontu. (Autor: Reuters)
TASR|21. nov 2007 o 08:03

New York 21. novembra (TASR) - V troch stretnutiach zámorskej NHL sa v noci na stredu ...

New York 21. novembra (TASR) - V troch stretnutiach zámorskej NHL sa v noci na stredu predstavili dvaja slovenskí hokejisti a obaja sa zapísali do štatistík svojich tímov. Marek Svatoš strelil jediný gól Colorada na ľade Calgary a hostia odišli z Kanady naprázdno. Boston aj vďaka asistencii Zdena Cháru naopak odišiel z Toronta s dvoma bodmi. V kanadskom meraní síl zdolal Edmonton po samostatných nájazdoch Vancouver.

Ako sa dá vyhrať zápas s pätnástimi strelami ukázalo Calgary na domácom ľade proti Coloradu. Hostia pokračovali v rotácii brankárov, namiesto Slováka Petra Budaja nastúpil Jose Theodore, no ten mal v zápase len 12 úspešných zákrokov. Zápas nabral pre lavíny víťazný smer, keď hostí dostal do vedenia slovenský útočník Marek Svatoš, ktorý zúžitkoval prihrávku Paula Šťastného. Netrvalo dlho a Calgary odpovedalo gólom, na ktorý sa Owen Nolan nemusel príliš nadrieť. "Je ťažké chytať, keď na vás nejde veľa striel, túto som však mal chytiť," sypal si popol na hlavu brankár Theodore. Flames tak zabránili štvrtej prehre vo vzájomných zápasoch s Avalanche. "Dnes sme si nemohli dovoliť prehrať, stíhame Colorado v tabuľke. Je to veľmi dôležité víťazstvo," povedal po zápase obranca Flames Robyn Regehr.

Rovnako ako pred necelým týždňom, aj tentokrát sa musel zápas medzi Edmontonom a Vancouverom rozhodovať v samostatných nájazdoch. Po bezgólovom prvom stretnutí si prišli diváci na osem gólov v riadnom hracom čase. O zaslúženom víťazstve domácich rozhodol úspešným nájazdom Shawn Horcoff. "Za našu hru sme si nezaslúžili vyhrať, takže berieme bod všetkými desiatimi," športovo priznal brankár Canucks Roberto Luongo. Domácich potešili najmä tri využité presilovky, keďže v tejto hernej činnosti figurujú na úplnom dne celej súťaže.

Úspešnú premiéru v NHL absolvoval 20-ročný brankár Bostonu Tuukka Rask, a to priamo na ľade Toronta (2:4), ktoré mladého Fína získalo v prvom kole draftu 2006, no neskôr Raska vymenilo za ďalšieho brankára Andrewa Raycrofta. Maple Leafs v bránke s ďalším Fínom Toskalom v úvodných dvoch tretinách herne dominovali a nepustili Bruins k väčším šanciam. Tromi gólmi v záverečnej časti však medvede skóre stretnutia otočili. Zdeno Chára odohral v drese hostí viac ako 26 minút, okrem typickej tvrdej hry do tiel súperov sa prezentoval asistenciou pri víťaznom góle Chucka Kobasewa a výbornou rozohrávkou akcií Bruins.

  • TORONTO - BOSTON 2:4 (1:0, 1:1, 0:3)

Góly: 16. McCabe, 36. Sundin 40. Kessel, 50. Axelsson, 57. Kobasew (CHÁRA), 60. Kobasew. Brankári: Toskala Rask, strely na bránku: 32:25, 19.441 divákov

  • EDMONTON - VANCOUVER 5:4 pp a sn (3:1, 0:2, 1:1 0:0, 1:0)

Góly: 3. Gilbert, 15. Reasoner, 20. Horcoff, 49. Penner, rozhodujúci nájazd premenil Horcoff 19. Burrows, 21. Isbister, 36. Edler, 48. Näslund. Brankári: Garon Luongo, strely na bránku: 29:24, 16.839 divákov

  • CALGARY - COLORADO 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Góly: 23. Nolan, 30. Iginla, 56. Moss, 60. Nolan 22. SVATOŠ. Brankári: Kiprusoff Theodore, strely na bránku: 15:21, 19.289 divákov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Chára so Svatošom zaznamenali po bode