Nepustil ich platový strop. Tampa sa musela rozlúčiť s dôležitou formáciou

Blake Coleman.
Blake Coleman. (Autor: SITA/AP)
Sportnet, TASR|28. júl 2021 o 19:59 (aktualizované 29. júl 2021 o 00:16)

Pozrite si, čo prinieslo otvorenie trhu s voľnými hráčmi v NHL.

NEW YORK. V zámorskej hokejovej NHL sa otvoril trh s voľnými hráčmi. To už tradične znamenalo množstvo prestupov.

Zo slovenského pohľadu zaujal prestup brankára Jaroslava Haláka, ktorý sa stal neobmedzeným voľným hráčom a dohodol sa s klubom Vanocouver Canucks. 

Zmluvu podpísal na jeden rok. Malo by ísť o zmluvu na 1,5 milióna amerických dolárov. Podľa výkonnosti by navyše mohol dostať ďalšie bonusy. Na tých by mohol zarobiť ďalších 1,5 milióna.

Zmeny musel robiť aj klub víťaza Stanleyho pohára z posledných dvoch sezón - Tampa Bay Lightning.

Americký hokejový útočník Blake Coleman prechádza do Calgary Flames. Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára v drese Tampy Bay sa ako voľný hráč dohodol s novým zamestnávateľom na šesťročnej zmluve na 27,6 milióna dolárov, ročne tak v priemere zarobí 4,6 milióna dolárov, informoval The Athletic.

Coleman prišiel do Tampy pred dvomi rokmi z New Jersey. Dôrazný útočník vytvoril spoločne s Yannim Gourdem a Barclayom Goodrowom obávanú tretiu útočnú formáciu Lightning, ktorá mala svoj podiel na zisku dvoch majstrovských pohároch.

Dvadsaťdeväťročný krídelník absolvoval v minulej sezóne 55 zápasov základnej časti, v ktorých strelil 14 gólov a pridal 17 asistencií, v play off prispel k triumfu 11 bodmi (3+8) v 23 dueloch.

Tampa sa pre napätý platový strop musela so všetkými tromi členmi úspešnej "checking line" rozlúčiť, Goodrow zamieril do NY Rangers, Gourdeho si v expanznom drafte vybral nový klub Seattle Kraken.

Prehľad prestupov

Point podpísal s Tampou nový osemročný kontrakt na 76 miliónov dolárov

Kanadský hokejista Brayden Point a vedenie klubu NHL Tampa Bay Lightning sa dohodli na predĺžení spolupráce. Dvadsaťpäťročný útočník podpísal s úradujúcim víťazom Stanleyho pohára nový osemročný kontrakt na 76 miliónov dolárov. Dres Lightning by si tak mal obliekať až do roku 2030.

Edmonton ulovil na voľnom trhu Hymana, predĺžil kontrakt s Barriem

Najproduktívnejší obranca uplynulej sezóny NHL Tyson Barrie zostáva v Edmontone. Skúsený kanadský hokejista sa dohodol s Oilers na novej trojročnej zmluve, ktorá mu vynesie v priemere 4,5 milióna dolárov za sezónu.

Haula, Nosek a Forbort zamierili do Bostonu

Vedenie klubu NHL Boston Bruins získalo trojicu hokejistov. Útok posilnili Erik Haula a Tomáš Nosek, obranu vystuží Derek Forbort.

Laine zostáva v Columbuse, akceptoval kvalifikovanú ponuku

Fínsky hokejista Patrik Laine zostáva v Columbuse Blue Jackets. Dvadsaťtriročný útočník akceptoval kvalifikovaná ponuku tímu NHL na ročný kontrakt v hodnote 7,5 milióna dolárov.

Granlund zostáva v Nashville

Fínsky hokejista Mikael Granlund si bude v NHL naďalej obliekať dres Nashvillu. S Predators sa dohodol na novom štvorročnom kontrakte v celkovej hodnote 20 miliónov dolárov, jeho priemerný ročný plat tak bude päť miliónov USD.

Montreal angažoval Savarda

Kanadský hokejový klub Montreal Canadiens podpísal štvorročný kontrakt v hodnote 14 miliónov dolárov s obrancom Davidom Savardom, ktorý sa v minulej sezóne NHL v drese Tampy Bay Lightning tešil zo zisku Stanleyho pohára. Okrem neho sa dohodol ročnej zmluve na 950.000 dolárov s útočníkom Cedricom Paquetteom.

Dallas kúpil Sutera a Holtbyho

Klub NHL Dallas Stars angažoval krátko po otvorení trhu s voľnými hráčmi dvoch hokejových veteránov. S 31-ročným brankárom Bradenom Holtbym sa dohodol na ročnom kontrakte na dva milióny dolárov, o päť rokov starší obranca Ryan Suter podpísal s "hviezdami" štvorročnú zmluvu v celkovej hodnote 14,6 mil. dolárov.

Columbus predĺžil o štyri roky zmluvu s Jennerom

Zámorský hokejový klub NHL Columbus Blue Jackets uzavrel nový štvorročný kontrakt s útočníkom Boonom Jennerom. Celková hodnota novej zmluvy je 15 miliónov dolárov. Jenner má ešte rok platný kontrakt na 3,75 milióna, nová zmluva mu vyprší po sezóne 2025/2026. 

Coleman sa dohodol na šesťročnej zmluve s Calgary

Novou posilou klubu NHL Calgary Flames sa stal americký hokejový útočník Blake Coleman. Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára v drese Tampy Bay sa ako voľný hráč dohodol s Lightning na šesťročnej zmluve na 27,6 milióna dolárov, ročne tak v priemere zarobí 4,6 milióna dolárov.

Golden Knights získali z Ottawy Dadonova výmenou za Holdena

Ruský hokejista Jevgenij Dadonov sa sťahuje z Ottawy do Vegas. Golden Knights ho získali v stredu výmenou za obrancu Nicka Holdena a výber v 3. kole budúcoročného draftu NHL.

Vedenie klubu z Las Vegas sa takisto dohodlo na predĺžení zmluvy so skúseným obrancom Alecom Martinezom. Kontrakt 34-ročného beka znie na tri roky a 5,25 mil. USD za sezónu.

Edmonton vymenil obrancu Beara do Caroliny za Foegeleho

Klub Edmonton Oilers vymenil hokejového obrancu Ethana Beara do Caroliny Hurricanes za útočníka Warrena Foegeleho. Transakcia sa uskutočnila krátko predtým, ako sa v hokejovej NHL otvoril trh s voľnými hráčmi.

Chicago vymenilo obrancu Zadorova do Calgary

Zámorský hokejový klub NHL Chicago Blackhawks vymenil Nikitu Zadorova do Calgary Flames za výber v treťom kole draftu 2022.

Český brankár Mrázek sa upísal Torontu

Český hokejový brankár Petr Mrázek bude v NHL pokračovať v drese Toronto Maple Leafs. S kanadským klubom sa podľa tsn.ca dohodol na trojročnej zmluve v celkovej hodnote 11,4 milióna dolárov s ročným zárobkom 3,8 milióna.

Carolina získala do bránky Andersena a Raantu, poistila si Martinooka

Klub hokejovej NHL Carolina Hurricanes bude mať v sezóne 2020/2021 novú brankársku dvojicu. Na trhu s voľnými hráčmi získal Dána Frederika Andersena a Fína Anttiho Raantu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nepustil ich platový strop. Tampa sa musela rozlúčiť s dôležitou formáciou