Chárov Washington je blízko vypadnutiu, Ovečkin sa opäť zapísal do histórie

Zdeno Chára v zápase Boston Bruins - Washington Capitals.
Zdeno Chára v zápase Boston Bruins - Washington Capitals. (Zdroj: TASR/AP)
TASR|22. máj 2021 o 07:06 (aktualizované 22. máj 2021 o 09:45)

Pozrite si výsledky nočných zápasov NHL.

NEW YORK. Hokejisti Washingtonu so slovenským obrancom Zdenom Chárom sú blízko vypadnutia v 1. kole play off NHL.

V semifinálovej sérii Východnej divízie prehrávajú s Bostonom už 1:3 na zápasy po tom, ako v noci na sobotu podľahli Bruins na ich ľade 1:4.

Bruins podržal Tuukka Rask, ktorý predviedol 19 úspešných zákrokov, prekonal ho až za stavu 3:0 kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin. Fínsky brankár si zaknihoval 54. víťazstvo v kariére v play off, čím vytvoril nový klubový rekord, keď sa na prvom mieste poradia osamostatnil od Gerryho Cheeversa.

Bol to prvý duel série, ktorý nedospel do predĺženia. O jediný zásah hostí sa postaral Ovečkin, ruský kanonier sa 71. gólom vo vyraďovačke posunul pred Stevea Yzermana a vyrovnal sa Bryanovi Trottierovi na 16. mieste historického poradia NHL.

Štatistika hovorí, že tím, ktorý vedie 3:1 na zápasy, postúpi v 90,9 percenta prípadoch. "Ďalší zápas musíme vyhrať. Bude to náročný duel, musíme sa na neho psychicky pripraviť a bojovať jeden za druhého," vyhlásil center Capitals Nicklas Bäckström.

Pevne za postupom kráča Colorado, víťaz základnej časti zdolal St. Louis aj v treťom súboji 5:1 a v sérii vedie už 3:0. Zápas sa mimoriadne vydaril obrancovi Avalanche Ryanovi Gravesovi, ktorý v deň svojich 26. narodenín strelil gól a pridal k nemu dve asistencie.

Presadili sa netradiční strelci, svoj prvý profiligový gól dal nováčik Alex Newhook. Brankár Philipp Grubauer prispel k výhre 31 úspešnými zákrokmi.

Colorado hralo už bez suspendovaného Nazema Kadriho, ktorý za zákrok na Justina Faulka v predošlom stretnutí dostal osemzápasový dištanc.

Tréner Blues Craig Berube po zápase hromžil na rozhodcov, ktorí podľa neho pískali jednostranne: "V každom zápase nás oberú o jednu či dve presilovky. Zvyčajne v závere stretnutia. Súper ich má možnosť hrať štyri či päť za zápas. Koľko ich bolo dnes? Päť?

Netuším, prečo nedostávame presilovky, ktoré si zaslúžime. Parayka podrazili v rohu nohou a oni to neodpískajú? A to nás stálo gól. Je to hrozné! Je to také jednostranné, že to nie je ani vtipné.“


Winnipegu sa podarilo aj v druhom zápase na ľade Edmontonu neutralizovať hviezdne domáce duo Connor McDavid a Leon Draisaitl a v semifinále Severnej divízie vedie už 2:0 na zápasy.

V noci na sobotu padol jediný gól, na ktorý sa čakalo až do piatej minúty predĺženia. V ňom o výhre Jets rozhodol skúsený útočník Paul Šťastný.

NHL - 1. kolo play off - 22. máj:


Boston - Washington 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)

Góly: 28. Marchand (Pastrňák, McAvoy), 41. Pastrňák (McAvoy, Krejčí), 42. Coyle (DeBrusk), 55. Grzelcyk (McAvoy, Hall) – 45. Ovečkin (Carlson, Bäckström)

Brankári: Rask - Samsonov, strely na bránku: 37:20

/stav série: 3:1/

/Jaroslav Halák (Boston) nefiguroval na súpiske/

/Zdeno Chára (Washington) odohral 14:11 min., raz vystrelil na bránku/

Nashville - Carolina 5:4 pp (2:1, 1:2, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 5. Ellis (Jeannot, Sissons), 20. F. Forsberg (Ekholm, Saros), 35. Mikael Granlund (Haula, Josi), 46. Johansen (Ellis, F. Forsberg), 95. Duchene (Josi, A. Carrier) – 16. Aho, 24. J. Staal (Foegele), 33. Trocheck (A. Svečnikov, Aho), 57. Pesce (T. Teräväinen, Aho)

Brankári: Saros - Nedeljkovic, strely na bránku: 54:56

/stav série: 1:2/

Edmonton - Winnipeg 0:1 pp (0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)

Gól: 65. Stastny (Copp, Poolman)

Brankári: Smith - Hellebuyck, strely na bránku: 38:36

/stav série: 0:2/

St. Louis - Colorado 1:5 (0:0, 1:3, 0:2)

Góly: 37. Bozak (R. O'Reilly, Parayko) – 22. Graves, 33. Newhook (Graves, Ničuškin), 37. Jost (Rantanen, Landeskog), 54. Saad (Burakovsky, Söderberg), 60. Compher (Graves, Bellemare)

Brankári: Binnington - Grubauer, strely na bránku: 32:26

/stav série: 0:3/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chárov Washington je blízko vypadnutiu, Ovečkin sa opäť zapísal do histórie