Jurčove dve asistencie Chicagu na výhru nestačili. Halák nezabránil prehre NY Islanders

Jaroslav Halák inkasoval štyri góly.
Jaroslav Halák inkasoval štyri góly. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. mar 2018 o 23:06

Pozrite si sumár výsledkov zápasov NHL z noci na pondelok.

NEW YORK. Hokejisti St. Louis Blues zvíťazili nad hráčmi Chicaga Blackhawks 5:4 po predĺžení v nedeľňajšom stretnutí zámorskej NHL.

V drese Blackhawks nastúpil slovenský útočník Tomáš Jurčo. Strelcom oboch gólov, pri ktorých Jurčo asistoval, bol americký mladík Alex DeBrincat.

Rozhodol Berglund

Pridal ešte jeden gól a strelil svoj tretí hetrik v aktuálnej sezóne, jeho prvej v NHL. DeBrincat vyrovnal rekord Tonyho Granata z ročníka 1988/1989 v počte trojgólových zápasov nováčika narodeného v Spojených štátoch.

"Mám pocit, že sme celý zápas hrali dobre a na konci sme jemne poľavili. Myslím si, že toto sa deje celú sezónu," uviedol DeBrincat pre nhl.com. Chicago prehralo tretí duel po sebe.

O triumfe Blues rozhodol v 4. min predĺženia Patrik Berglund.

Obrancovia St. Louis Alex Pietrangelo a Vince Dunn nazbierali štyri body (obaja za gól a tri asistencie), Alexander Steen si pripísal gól a prihrávku, Vladimír Sobotka skóroval.

Brankár Jake Allen zneškodnil 26 striel Blackhawks.

"Samozrejme, že chceme zvíťaziť v každom zápase v základnom hracom čase, no práve teraz potrebujeme body, ideálne dva.

Ak sa chceme dostať do play-off, musíme byť úspešní v takýchto dueloch," povedal Pietrangelo. Kanadský obranca nazbieral v posledných piatich meraniach síl jedenásť bodov (4+7).

Marc-André Fleury neinkasoval

Vegas Golden Knights doma triumfovali nad Calgary Flames 4:0 a ukončili štvorzápasovú sériu domácich prehier.

Brankár Vegas Marc-André Fleury potreboval na čisté konto 42 úspešných zákrokov. Bol to jeho štvrtý shutout v sezóne a 48. v kariére.

"Je to dobré. Počas celej sezóny sme boli doma úspešní, a v posledných pár dueloch nám to nešlo tak, ako by sme chceli. Je fajn opäť zvíťaziť. Chalani odohrali výborný zápas," uviedol Fleury.

Švédsky útočník William Karlsson strelil tri góly. Momentálne ich má na konte 39, čo z neho robí štvrtého najlepšieho strelca NHL.

"Štyri prehry po sebe, to nie je nič, na čo by sme tu boli zvyknutí. Je skvelé opäť zvíťaziť," poznamenal Karlsson. Tomáš Tatar (Vegas) odohral 12:42 min bez bodového zisku.

Sekera odohral necelých sedem minút

Tampa Bay zdolala Edmonton 3:1 a konečne si zaistila účasť v play-off. Ruský útočník Nikita Kučerov sa na triumfe Lightning podieľal dvomi gólmi, dovedna už má na konte 36 zásahov.

Slovenský brankár Jaroslav Halák inkasoval štyrikrát.
Slovenský brankár Jaroslav Halák inkasoval štyrikrát. (Autor: TASR/AP)

Brankár Lightning Louis Domingue si pripísal 29 úspešných zákrokov. Jediný gól však inkasoval už po štrnástich sekundách hry.

"Prišiel som pripravený, cítil som sa dobre. Sú dni, keď dostanete taký gól a potom je to všetko ťažšie. Ale postupne to zmizlo," vyjadril sa Domingue.

Jediným úspešným strelcom Oilers bol Ty Rattie. Obranca Edmontonu Andrej Sekera odohral iba necelých sedem minút.

V tretej tretine vôbec nehral, príčinou bol pravdepodobne nepríjemný zásah pukom z druhej časti hry.

New York Islanders prehrali s Carolinou 3:4. Slovenský gólman Jaroslav Halák odchytal celý duel. Inkasoval štyri góly a pripísal si 35 úspešných zákrokov.

NHL 2017/2018 - výsledok:

Colorado - Detroit 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Góly: 4. Landeskog (MacKinnon, Zadorov), 15. Comeau (Soderberg, Nieto), 32. MacKinnon (Landeskog, Rantanen), 48. MacKinnon (Comeau), 57. Barrie (Girard, Rantanen) - 33. Abdelkader (Frk, Glendening)

New York Islanders - Carolina Hurricanes 3:4 (0:2, 2:1, 1:1)

Góly: 31. Josh Bailey (Pulock, Tavares), 33. A. Lee (Tavares, Barzal), 49. A. Lee (Josh Bailey, Tavares) - 3. Slavin (Nordström, V. Rask), 5. Stempniak, 35. V. Rask (Nordström, Slavin), 54. T. Van Riemsdyk (Teräväinen, Aho)

Slovenský brankár Jaroslav Halák (NY Islanders) odchytal 57:57 min., kryl 35 z 39 súperových striel, úspešnosť jeho zákrokov bola 89,7%.

Philadelphia Flyers - Washington Capitals 6:3 (0:0, 3:1, 3:2)

Góly: 23. Gostisbehere (C. Giroux), 39. Lindblom (J. Voráček), 40. Provorov (Gudas, Couturier), 42. Simmonds (Hägg, Gudas), 55. Simmonds, 60. J. Voráček (Couturier) - 36. Ovečkin (T. Boyd, Carlson), 51. Stephenson (J. Vrána), 57. Carlson (Ovečkin, Bäckström)

Tampa Bay Lightning - Edmonton Oilers 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Góly: 16. Hedman (Point), 23. Kučerov (Stamkos), 52. Kučerov (Stamkos, J.T. Miller) - 1. Rattie

Slovenský obranca Andrej Sekera (Edmonton) strávil na ľade 6:54 min., na trestnej lavici strávil dve minúty a zablokoval jednu strelu.

Vegas Golden Knights - Calgary Flames 4:0 (0:0, 4:0, 0:0)

Góly: 26. C. Miller (Perron, Schmidt), 27. W. Karlsson (Neal), 34. W. Karlsson (Marchessault), 35. W. Karlsson (Schmidt)

Slovenský útočník Tomáš Tatar (Vegas) odohral 12:42 min., bránku súpera ohrozil dvakrát a zablokoval jednu strelu.

Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 4:5 po predĺžení (2:0, 1:2, 1:2, 0:1)

Góly: 14. DeBrincat (Schmaltz, Keith), 20. DeBrincat (JURČO, Oesterle), 40. Kämpf (Hinostroza, Keith), 57. DeBrincat (Anisimov, JURČO) - 23. A. Steen (Dunn, Pietrangelo), 30. Dunn (Pietrangelo, B. Schenn), 56. Sobotka (Brodziak, Dunn), 59. Pietrangelo (Schwartz, Dunn), 64. Berglund (A. Steen, Pietrangelo)

Slovenský útočník Tomáš Jurčo (Chicago) strávil na ľade 13:58 min., pripísal si dve asistencie a jeden plusový bod, bránku súpera ohrozil trikrát a zaznamenal aj jeden bodyček.

Winnipeg Jets - Dallas Stars 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)

Góly: 20. Laine (Wheeler, Byfuglien), 23. Chiarot (Armia, Lowry), 27. Laine (Ehlers, P. Stastny), 59. Wheeler (Copp, Scheifele) - 22. Janmark (Faksa, Pitlick), 38. Jamie Benn (J. Klingberg, A. Radulov)

Anaheim Ducks - New Jersey Devils 4:2 (2:0, 0:1, 2:1)

Góly: 2. Getzlaf, 7. Silfverberg (Manson, H. Lindholm), 48. Montour (Getzlaf, Rakell), 51. Rakell (Fowler, M. Pettersson) - 31. Palmieri (Zajac, Hall), 51. Maroon (Vatanen, Noesen)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jurčove dve asistencie Chicagu na výhru nestačili. Halák nezabránil prehre NY Islanders