Löw spoznal nástupcu ešte pred EURO, bude vraj zarábať menej ako v klube

Hansi Flick.
Hansi Flick. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|25. máj 2021 o 11:35 (aktualizované 25. máj 2021 o 12:02)

Reprezentácia Nemecka oznámila meno nového trénera. Je ním Hansi Flick.

BERLÍN. Novým trénerom nemeckej futbalovej reprezentácie sa stane Hansi Flick.

Päťdesiatšesťročný kormidelník prevezme tím po letných majstrovstvách Európy a jeho kontrakt platí do roku 2024. V utorok o tom informoval národný zväz DFB.

Pred sídlom nemeckého zväzu ho zachytili Bild a Sky Sports. V rozhovore pred pár dňami pre web Sportbuzzer uviedol, že je na najlepšej ceste ujať sa funkcie a riešia sa len detaily.

"Ešte tam sú veci, ktoré si treba vyjasniť. Nesúvisia však so mnou, ide o iné záležitosti. Ak sa to vyjasní, vyzerá to dobre," uviedol päťdesiatšesťročný kormidelník.

Podľa Bildu bude v novom pôsobisku bude zarábať menej ako v Bayerne Mníchov.

Flick sa po osemnástich mesiacoch už rozlúčil s Bayernom, ktorý priviedol k siedmim trofejam. Jeho nástupcom sa od júla stane doterajší kormidelník Lipska Julian Nagelsmann.

Národný tím má prevziať po skončení ME 2020, v tom čase mu zároveň vyprší zmluva s bavorským klubom. Vo funkcii trénera národného tímu nahradí Joachima Löwa, ktorý skončí po európskom šampionáte.

"Všetko sa udialo prekvapujúco rýchlo. Som však veľmi šťastný, že od jesene budem trénerom Nemecka," citovala Flicka agentúra AFP.

Po európskom šampionáte sa skončí dlhá éra Löwa, ktorý viedol národný tím od roku 2006 a na MS 2014 v Brazílii ho priviedol k zlatým medailám.

Pri veľkom úspechu bol aj Flick, v rokoch 2006 až 2014 pôsobil ako Löwov asistent.

Premiéru v pozícii trénera národného tímu absolvuje v septembrových zápasoch kvalifikácie MS proti Lichtenštajnsku, Arménsku a Islandu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Löw spoznal nástupcu ešte pred EURO, bude vraj zarábať menej ako v klube