Líder Nemecka získal cenu MVP. Zapísali sme sa do histórie, vraví

Nemecký rozohrávač Dennis Schröder získal cenu MVP na MS v basketbale 2023.
Nemecký rozohrávač Dennis Schröder získal cenu MVP na MS v basketbale 2023. (Autor: TASR/AP)
TASR|10. sep 2023 o 20:00

Vo finále zaznamenal 28 bodov.

BRATISLAVA. Bol ťahúňom útočných akcií Nemecka a napokon ho bez jedinej prehry doviedol k nečakanému titulu majstrov sveta.

Vo finálovom zápase nastrieľal Dennis Schröder pri výhre 83:77 nad Srbskom 28 bodov a aj preto bol vyhlásený za najužitočnejšieho hráča turnaja.

"Toto je jeden z najúžasnejších momentov mojej kariéry. Podarilo sa nám zapísať sa do histórie. Neuveriteľné, že sme dokázali zvíťaziť vo všetkých ôsmich dueloch," povedal Schröder po triumfe nad Srbskom.

Dvadsaťdeväťročný rozohrávač, ktorý odchádza z Los Angeles Lakers do Toronta Raptors bol zaradený aj medzi najlepšiu päticu celého turnaja.

Spoločnosť mu robia Shai Gilgeous-Alexander (Kanada), Bogdan Bogdanovič (Srbsko), Anthony Edwards (USA) a Luka Dončič (Slovinsko).

"So spoluhráčmi, trénermi a rodinou to poriadne oslávime," dodal.

Dennis Schröder (vľavo) a Daniel Theis sa tešia z triumfu na MS v basketbale 2023.
Dennis Schröder (vľavo) a Daniel Theis sa tešia z triumfu na MS v basketbale 2023. (Autor: TASR/AP)

"Je to až neskutočné. Hráčom som už povedal, že sú ohromná partia. V prvom rade sme boli tím. Každý myslel na druhého a potiahol ho k lepším výkonom," reagoval tréner víťazného mužstva Gordie Herbert.

Finále bolo špecifické pre srbského trénera Svetislava Pešiča.

Sedemdesiatštyriročný kouč roky pôsobil práve v Nemecku a viedol aj reprezentáciu. V roku 1993 s ňou triumfoval na majstrovstvách Európy.

"Súper si zaslúžil triumfovať. Dokázal hrať na najvyššej úrovni celých 40 minút. Predvádzal veľmi konzistentnú fyzickú hru. Ak tím ako Nemecko dokáže vyhrať všetky zápasy na turnaji, môžem povedať iba bravó," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Líder Nemecka získal cenu MVP. Zapísali sme sa do histórie, vraví