Neapol uspel, no pripustil drámu. Boli sme príliš sebaistí, vravel Sarri

Brankár Pepe Reina gratuluje Driesovi Mertensovi.
Brankár Pepe Reina gratuluje Driesovi Mertensovi. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. okt 2017 o 12:41

Hrdinom stretnutia sa stal Dries Mertens. Tréner Neapola ho po stretnutí chválil.

JANOV. Futbalisti SSC Neapol sa po víkendovej remíze s najbližším prenasledovateľom vrátili v najvyššej talianskej súťaži do víťazných šľapají. Kým s Interom Miláno hrali bez gólov, v stredajšom stretnutí desiateho kola na pôde FC Janov ich padlo až päť.

O víťazstve 3:2 rozhodli dva góly Driesa Mertensa a vlastný Ervina Zukanoviča.

"Dries je skvelý hráč a stáva sa hviezdou. Moja jediná zásluha spočíva v tom, že ho staviam na post stredného útočníka. O všetko ostatné sa už postaral on. Disponuje výnimočnou kvalitou a dokazuje to," vyzdvihol Mertensa tréner SSC Maurizio Sarri.

Belgický reprezentant sa presadil v 14. aj 30. minúte, práve jeho pokus tečoval Zukanovič do vlastnej siete.

Neapolčania pripustili v záverečnej štvrťhodine zdramatizovanie v podobe kontaktného zásahu Janova, po ktorom viedli už len 3:2.

"Duel sme plne kontrolovali, ale inkasovali sme po priamom kope zahrávanom z diaľky. To nie je akceptovateľné. Bol sme príliš sebaistí, že zápas už máme vo vrecku. Som spokojný s technickým i taktickým výkonom, no musíme zlepšiť našu koncentráciu, lebo dovoľujeme súperom vrátiť sa do stretnutí, keď už má byť rozhodnuté," citovala Sarriho oficiálna webstránka SSC.

Slovenský stredopoliar a kapitán hostí Marek Hamšík pobudol na ihrisku takmer celý zápas, v 81. minúte ho vystriedal Allan. "V posledných dvoch dueloch sme v Janove remizovali. Vedeli sme, že nás nečaká nič ľahké," hodnotil duel Hamšík.

"Naše víťazstvo bolo zaslúžené. Tešíme sa zo zisku ďalších troch bodov," povedal reprezentačný stredopoliar pre svoju internetovú stránku.

Sarriho zverenci naďalej vedú poradie Serie A so ziskom 28 bodov o dva pred milánskym Interom, ktorý zdolal v utorok Sampdoriu Janov 3:2. Majstrovský Juventus Turín na tretej, respektíve Lazio Rím na štvrtej priečke nazbierali 25 bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Neapol uspel, no pripustil drámu. Boli sme príliš sebaistí, vravel Sarri