Hviezdny basketbalista nemohol ísť na stretnutie s médiami. Nie je zaočkovaný

Kyrie Irving.
Kyrie Irving. (Autor: SITA/AP)
TASR|28. sep 2021 o 10:16

Neskôr sa s novinármi stretol online, o očkovaní sa nechcel rozprávať.

NEW YORK. Hviezdny rozohrávač Kyrie Irving musel v pondelok pre prísny covid protokol vynechať mediálny deň tímu basketbalovej NBA Brooklyn Nets a s novinármi potom cez videohovor odmietol diskutovať o svojom vakcinačnom statuse.

V prípade, že by trval na odmietavom stanovisku k očkovaniu proti koronavírusu, nemohol by hrať za Brooklyn domáce zápasy v zámorskej profilige.

Miestne nariadenia úradov v New Yorku zakazujú vstup do haly športovcom, ktorí nemajú aspoň jednu dávku očkovania.

"Túto záležitosť by som radšej chcel nechať neverejnú," odpovedal Irving novinárom na otázky o jeho očkovaní. Patrí tak do širokého zoznamu hráčov NBA, ktorí odmietajú alebo prezentovali váhavé stanovisku k vakcinácii.

Podľa agentúry AFP je stále 50 až 60 basketbalistov profiligy, ktorí nedostali ani prvú očkovaciu dávku. Patria sem napríklad aj Bradley Beal z Washingtonu Wizards, Jonathan Isaac z Orlanda Magic, či Andrew Wiggins z tímu Golden State Warriors.

Beal už prekonal ochorenie v lete a nemohol preto štartovať ani na OH v Tokiu. Verí, že vďaka tomu má v tele proilátky, ktoré ho ochránia a z osobných dôvodov sa nechce dať zaočkovať.

Sezóna NBA odštartuje úvodnými stretnutiami 19. októbra, prvý prípravný zápas vo svojej hale čaká na hráčov Brooklynu Nets 8. októbra.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Hviezdny basketbalista nemohol ísť na stretnutie s médiami. Nie je zaočkovaný