V NBA vtrhol na palubovku fanúšik, odviedli ho v putách

Momentka zo zápasu NBA medzi Washingtonom a Philadelphiou.
Momentka zo zápasu NBA medzi Washingtonom a Philadelphiou. (Autor: SITA/AP)
Sportnet, TASR|1. jún 2021 o 07:54 (aktualizované 1. jún 2021 o 09:27)

Pozrite si výsledky zápasov play off NBA.

NEW YORK. Basketbalisti Washingtonu odvrátili vyradenie v 1. kola play off NBA.

Vo štvrtom zápase štvrťfinále Východnej konferencie zdolali na svojej palubovke Philadelphiu 122:114 a skorigovali stav série na 1:3 na zápasy.

Hosťom citeľne chýbal Joel Embiid. V prvej štvrtine zaznamenal osem bodov, ale na jej konci odstúpil zo zápasu pre problémy s kolenom. 

"Každý jeden z hráčov ho chcel zastúpiť a tento zápas pre nás vyhrať. Žiaľ, nepodarilo sa nám to. Nefungovala nám ofenzíva a nehrali sme dobre ani v defenzíve," povedal pre web NBA tréner 76ers Doc Rivers. 

Joel Embiid zápas nedohral pre zranenie kolena.
Joel Embiid zápas nedohral pre zranenie kolena. (Autor: TASR/AP)

Brooks o fanúšikovi: Bolo to trápne 

Philadelphia tak prišla o šancu postúpiť do ďalšieho kola bez straty zápasu, čo sa jej podarilo naposledy pred 36 rokmi.

V drese Washingtonu si pripísal triple double hviezdny Russell Westbrook za 19 bodov, 21 doskokov a 14 asistencií. Najlepším strelcom zápasu bol jeho spoluhráč Bradley Beal, autor 27 bodov. 

Počas zápasu sa stala aj nevídaná situácia, keď fanúšik vbehol na palubovku a prerušil útok domáceho tímu. Bezpečnostná služba ho spacifikovala priamo na hracej ploche a odviedla s putami na rukách. 

Domáci tréner Scott Brooks pre správanie fanúšika nemal pochopenie. "Bolo to skutočne trápne a neprijateľné," stručne zhodnotil. 

Utah nechce zažiť to, čo vlani 

Vo štvrťfinále Západnej konferencie Utah zvíťazil v Memphise 120:113. Na prvú prehru už nechal dávno zabudnúť a aktuálne vedie v sérii 3:1 na zápasy. 

Donovan Mitchell nastrieľal v drese víťazného tímu 30 bodov a dobre mu sekundoval aj Jordan Clarkson, ktorý k 24 bodom pridal aj šesť doskokov.

Utah delí už len jedno víťazstvo od toho, aby si napravil chuť po minuloročnom vypadnutí v 1. kole play off s Denverom. V sérii vtedy viedol rovnako 3:1, no o postup napokon prišiel v siedmom zápase.

“Na ten pocit len tak nezabudneme a v žiadnom prípade ho nechceme zažiť znova. Verím, že si udržíme koncentráciu a nenecháme si postup prekĺznuť pomedzi prsty ako vlani,“ povedal Mike Conley.

NBA - 1. kolo play off - výsledky:


Washington - Philadelphia 122:114

Najviac bodov: Beal 27, Hačimura 20 (13 doskokov), Westbrook 19 (21 doskokov, 14 asistencií) – Harris 21 (13 doskokov), Maxey 15, Hill 14

/stav série: 1:3/

Memphis - Utah 113:120

Najviac bodov: Morant 23 (12 asistencií), Brooks 21, Jackson 21 – Mitchell 30, Clarkson 24, Gobert 17

/stav série: 1:3/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»V NBA vtrhol na palubovku fanúšik, odviedli ho v putách