Milwaukee má finále na dosah, poradilo si aj bez Antetokounmpa

Brook Lopez zakončuje cez brániaceho Johna Collinsa.
Brook Lopez zakončuje cez brániaceho Johna Collinsa. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. júl 2021 o 07:05

Až traja hráči Bucks dosiahli aspoň 25 bodov.

NEW YORK. Basketbalistov Milwaukee Bucks delí jedno víťazstvo od postupu do finále NBA. V piatom finále Východnej konferencie vyhrali doma nad Atlantou Hawks 123:112 a v sérii vedú 3:2 na zápasy.

Bucks uspeli aj bez hviezdneho Jannisa Antetokounmpa, ktorý v predchádzajúcom stretnutí utrpel zranenie ľavého kolena.

Gréka zastúpil Brook Lopez, ktorý nastrieľal 33 bodov a zaznamenal tak svoje doterajšie kariérne maximum vo vyraďovacej fáze. Khris Middleton pridal 26 (13 doskokov) a Jrue Holiday 25 bodov (13 asistencií).

"Dnes sme ukázali to najlepšie, čo vieme. Dominovali sme na oboch koncoch palubovky. Keď si každý robí svoju prácu a dáva body, je ťažké nás ubrániť," povedal nečakaný hrdina Lopez podľa AFP.

Milwaukee položilo základ víťazstva už v prvej štvrtine. V nej si domáci vytvorili sľubný náskok 36:22 a v celom súboji ani raz neprehrávali.

Atlanta sa opäť musela zaobísť bez opory Traea Younga, ktorý má problém s pravou nohou. Jej najlepším strelcom bol s 28 bodmi Srb Bogdan Bogdanovič.

"Hrali fyzickejší basketbal. Dali nám v úvode poriadnu facku a už sme sa z toho nespamätali. Jeden duel nás delí od vyradenia, no stále treba hrať. Vraciame sa domov a musíme si dať záležať," prízvukoval tréner Atlanty Nate McMillan.

Bucks môžu svoj prvý postup do finále súťaže od roku 1974 spečatiť v noci na nedeľu SELČ v šiestom dueli série na palubovke súpera. Do finále už postúpil víťaz Západnej konferencie Phoenix Suns.

NBA - finále Východnej konferencie - 5. zápas:


Milwaukee - Atlanta 123:112

Najviac bodov: B. Lopez 33, Middleton 26 (13 doskokov), Jrue Holiday 25 (13 asistencií) - Bogdan Bogdanovič 28 (7 trojok), Collins a Gallinari po 19

/stav série: 3:2/

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Milwaukee má finále na dosah, poradilo si aj bez Antetokounmpa