Näslund sa vrátil na ľad po boku Forsberga

SITA|29. nov 2009 o 15:35

ÖRNSKÖLDSVIK. Švéd Markus Näslund sa v sobotu po vyše polročnej pauze vrátil do profesionálneho hokeja, keď nastúpil na súboj švédskej elitserien v drese materského MODO proti Rögle (4:1).

Spolu s ním hral v jednom útoku MODO aj jeho dlhoročný kamarát Peter Forsberg, ktorý sa tiež v tejto sezóne rozhodol hrať za svoj materský klub.

Forsberg má po sobote za sebou v tejto sezóne už sedem stretnutí elitserien s bilanciou sedem gólov a sedem asistencií a za švédsku reprezentáciu nastúpil na turnaji Karjala Cup.

Näslund, ktorý si proti Rögle pripísal prvý bod za prihrávku, po poslednej sezóne ukončil aktívnu kariéru a stal sa jedným z funkcionárov MODO.

"Urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby som sa dostal do najlepšej formy. Dúfam, že sa budem podieľať na úspechoch tímu. Teším sa už na to, že opäť nastúpim za MODO a fakt, že to bude spolu s Petrom robí tento pocit ešte špeciálnejším,“ vyhlásil po oznámení návratu Näslund

Príchod dvojice Näslund, Forsberg výrazne pomôže tímu z Örnsköldsviku, ktorý je zatiaľ na chvoste elitserien. V sobotu zaznamenalo MODO len piatu výhru v riadnom hracom čase a na predposledné Södertälje stráca momentálne bod.

"MODO veľa získalo už príchodom Petra Forsberga, s Näslundom bude ešte oveľa silnejšie. Aj keď je teraz na poslednom mieste, môže pomýšľať s touto dvojicou na play-off," tvrdil tento týždeň pre agentúru SITA Dominik Graňák, ktorý bol pri premiére Näslunda ako protihráč priamo na ľade.

Obaja 36-roční útočníci hrali spolu naposledy v jednom tíme na Svetovom pohári 2004, na klubovej úrovni za MODO ešte v roku 1993, keď ako juniori dotiahli svoj tím do štvrťfinále elitserien. V sezóne 2002/03 vyhral Forsberg kanadské bodovanie NHL so 106 bodmi, Näslund zaostal o dva body.

O svojich kvalitách dali vedieť už v prvej tretine sobotňajšieho súboja, keď pri vylúčení dvojice Tommy Enström, Dominik Graňák pripravil Näslund gól pre Forsberga, ktorý sa v druhej dvadsaťminútovke dostal do pästnej výmeny s Marcom Tuokkom a pridal aj jednu asistenciu.

"Cítil som sa celkom dobre. Od posledného zápasu minulej sezóny v drese New York Rangers som veľa netrénoval. Som dosť unavený, ale myslel som si, že to bude horšie," povedal po zápase podľa Sportbladetu Näslund. "Je skvelé, že Markus je opäť s nami v tíme. Aj napriek tomu, že na ľade bol len desať dní, vyzeral veľmi dobre," poznamenal Forsberg.

Näslund hral v minulej sezóne za New York Rangers, kde v 82 stretnutiach základnej časti NHL strelil 24 gólov a pridal 22 asistencií. Počas kariéry hral v NHL hral dlhé roky za Vancouver, v jej úvode za Pittsburgh. V profilige odohral celkovo 1117 stretnutí s bilanciou 395 gólov a 474 asistencií, v play-off pridal v 52 zápasoch 14 presných zásahov a 22 prihrávok.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Näslund sa vrátil na ľad po boku Forsberga