Namiesto Toma Renneyho v Rangers John Tortorella

SITA|24. feb 2009 o 10:10

Generálny manažér klubu hokejovej NHL New York Rangers Glenn Sather odvolal v pondelok hlavného trénera tímu Toma Renneyho, ktorého nahradil John Tortorella.

NEW YORK.

K výmene došlo po tom, ako "jazdci" dokázali z posledných 12 zápasov zvíťaziť len vo dvoch a vo Východnej konferencii sa prepadli na 6. priečku len dva body od nepostupovej deviatej pozície Caroliny najmä vinou katastrofálnej ofenzívy.

"Jazdci" sú druhým najhorším tímom v streleckej potencii, keď zaznamenali v doterajšom priebehu len 2,33 gólu na zápas a sú tretím najhorším tímom v premieňaní presilových hier s úspešnosťou len 13,8%. Päťdesiattriročný Tom Renney je štvrtým najúspešnejším trénerom v histórii klubu, pokiaľ ide počet víťazných zápasov. Jeho bilancia je 164 víťazstiev, 121 prehier a 42 prehier po predĺžení a na samostatné nájazdy.

Na lavičku Rangers prišiel na posledných 20 zápasov sezóny 2004/05 a počas svojho pôsobenia doviedol mužstvo po sedemročnom pôste (1998 - 2004) trikrát do play off. Jeho nástupcom sa stáva päťdesiatročný John Tortorella, ktorý stál sedem rokov (2001-2008) na lavičke klubu NHL Tampa Bay Lightning. V roku 2004 priviedol "blesky" k víťazstvu v Stanleyho pohári. V súčasnosti je aj trénerom reprezentačného výberu USA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Namiesto Toma Renneyho v Rangers John Tortorella