Náhrada za Kuzminovú: Nuly na strelnici, beh musí zlepšiť

Veronika Machyniaková.
Veronika Machyniaková. (Autor: SITA)
Miloslav Šebela|27. dec 2019 o 18:30

Biatlonistka verí, že sa bude zlepšovať.

BRATISLAVA. Biatlonová sezóna v úvodných troch kolách Svetového pohára priniesla viacero prekvapení. Nemilé boli zranenie Paulíny Fialkovej či absencia slovenskej ženskej štafety na dvoch súťažiach.

A aj smola Fialkovej, keď zazmätkovala a bežala trestný okruh v Le Grand Bornard, hoci mala čistú streľbu.

„Bol to skrat v mojej hlave,“ hnevala sa Fialková.

Zo strelnice sa ponáhľala a nebola si istá, či posledný terč trafila. Tak sa rozhodla, že radšej pobeží trestný okruh. Ak by ho nebežala, mohla bojovať o pódium.

Jedným z pozitívnych prekvapení úvodu sezóny je, že najlepšiu streľbu vo Svetovom pohári má spomedzi slovenských biatlonistiek najmladšia – Veronika Machyniaková. Práve streľba je jej silnou stránkou.

Strieľa lepšie ako Fialková

„Vo výborných podmienkach vie súťažiť každý, ale v ťažkých to dokáže len málokto. Vtedy treba používať hlavu a vyťažiť z toho,“ vraví 22-ročná členka VŠC Dukla Banská Bystrica.

Z 50 terčov netrafila v pretekoch len šesť. Má o niečo lepšiu streleckú bilanciu ako najlepšia zo Sloveniek Paulína Fialková.

Medzi biatlonovou elitou pritom absolvovala Machyniaková premiérové preteky len pred pár týždňami.

„Predovšetkým som rada, že som to zvládla psychicky. Vstup býva vždy najnáročnejší. Podržala ma však streľba, čo ma teší,“ vraví Machyniaková.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Náhrada za Kuzminovú: Nuly na strelnici, beh musí zlepšiť