Najlepšie plateným futbalistom bude Ibrahimovič

Zlatan Ibrahimovič bude zarábať v budúcej sezóne 12 miliónov eur ročne.
Zlatan Ibrahimovič bude zarábať v budúcej sezóne 12 miliónov eur ročne. (Autor: SITA, AP)
SITA|2. jún 2008 o 14:00

Najlepšie plateným futbalistom sveta by mal byť v novej sezóne Zlatan Ibrahimovic.

MILÁNO 2. júna (SITA) - Taliansky majster Inter Miláno si cení služby svojho švédskeho kanoniera natoľko, že mu poskytne plat 12 miliónov eur ročne. Informovalo o tom talianske športové periodikum Gazzetta dello Sport.

Vysoký Švéd s balkánskymi predkami sa touto neuveriteľnou ročnou gážou dostane v rebríčku najlepšie zarábajúcich futbalistov aj pred Brazílčanov Kaká (9 mil.) a Ronaldinha (8 mil.), resp. Portugalčana Cristiana Ronalda (7,5 mil.). Dvadsaťšesťročný Ibrahimovič sa s prezidentom Interu Massimom Morattim dohodol na predĺžení kontraktu až do roku 2013. Skvelý hlavičkár pomohol v práve skončenej sezóne "nerazzurri" k tretiemu titulu v rade 17 gólmi.

V najbližšom ročníku by sa na lavičku tímu zo San Sira mal posadiť kontroverzný Portugalčan Jose Mourinho, keďže spojenie Interu s trénerom Robertom Mancinim je už oficiálne minulosťou. Mourinhov predpokladaný plat by sa v trojročnom horizonte mal pohybovať vo výške 27 mil. eur. Mešec s financiami je v tomto talianskom veľkoklube v súčasnosti, zdá sa, poriadne hlboký.

Podľa špekulácií talianskych médií by ofenzívu Interu mohli posilniť také persóny súčasného futbalu, akými sú Kamerunčan Samuel Eto´o, Portugalčan Deco, či Didier Drogba z Pobrežia Slonoviny. Mourinho má navyše údajne záujem aj o slovenského ofenzívneho stredopoliara Marka Hamšíka z SSC Neapol.


Nachádzate sa tu:
Domov