Hamšík tromfol aj najlepšieho Slováka z víkendu. Kto ním bol?

Slovenskí futbalisti počas tréningu reprezentácie.
Slovenskí futbalisti počas tréningu reprezentácie. (Autor: TASR)
Sportnet|16. aug 2021 o 22:30

Hviezdili aj futbalisti mimo Európy.

BRATISLAVA. V polovici augusta sa rozbehli elitné zahraničné súťaže v Anglicku, Nemecku i Španielsku, sezónu začali mnohí slovenskí futbaloví reprezentanti.

Napriek tomu cez víkend hviezdili najmä hráči v zámorí, kde je dianie už v plnom prúde.

V osemnástom zápase aktuálneho ročníka Major League Soccer (MLS) patrili Albert Rusnák i Ján Greguš medzi opory svojich tímov a dostali vysoké známky.

Podľa hodnotenia špecializovaného portálu SofaScore.com podali dokonca najlepšie výkony spomedzi všetkých slovenských hráčov vo svete.

Pozrite si rebríček najlepšie hodnotených Slovákov v zahraničných súťažiach.

Zaujal aj Kucka pri debute

Rusnákov Real Salt Lake pretrhol sériu troch zápasov bez víťazstva a zdolal posledný tím Západnej konferencie Austin FC 1:0.

Slovenský futbalista nastúpil s kapitánskou páskou a hoci si napriek dobrej forme nevylepšil svoje štatistiky, podľa Sofascore bol najlepším hráčom tímu.

O niečo nižšie čísla mal stredopoliar Minnesoty Greguš, ktorý však dostal nadpriemerné hodnotenie pri domácej prehre s Los Angeles Galaxy (0:1).

Do zoznamu sa však dostali aj hráči z popredných európskych súťaží.

Najlepšie výkony Slovákov v zahraničí cez víkend 13. - 15. augusta 2021.
Najlepšie výkony Slovákov v zahraničí cez víkend 13. - 15. augusta 2021. (Autor: SofaScore.com)

Na treťom mieste skončil po víkende skúsený stredopoliar Juraj Kucka, ktorý zažil perfektný debut v Premier League.

Pri víťazstve Watfordu nad Aston Villou (3:2) sa prezentoval podľa hodnotenia SofaScore tretím najlepším výkonom z tímu.

Tridsaťštyriročnú posilu anglického nováčika predbehli len dvaja z troch strelcov gólov.

Za Kuckom sa nachádzal v top 5 kapitán holandského Vitesse Matúš Bero a opora staronového účastníka La Ligy RCD Mallorca Martin Valjent.

Hamšík tromfol všetkých

Po fantastických výkonoch Slovákov v elitných súťažiach však na seba v pondelok upozornil reprezentačný kapitán Marek Hamšík.

Pri ligovej premiére v tureckom Trabzonspore sa podieľal na vysokom víťazstve 5:1 gólom a asistenciou. Na ihrisku Yeni Malatyaspor odohral 83 minút a portál SofaScore jeho výkon ohodnotil vysokou známkou 8,3.

Stal sa tak druhým najlepším hráčom zápasu prvého kola tureckej Süper Lig a suverénne najlepším Slovákom v zahraničných súťažiach.

Jeho Trabzonspor sa zároveň priebežne dostal na čelo tabuľky súťaže.

(Autor: SofaScore)

Portál SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších európskych ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), ale aj najvyššie súťaže v Belgicku, Dánsku, Holandsku, Nórsku, Portugalsku, Rakúsku, Rusku, Škótsku, Švédsku, Turecku či USA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Hamšík tromfol aj najlepšieho Slováka z víkendu. Kto ním bol?