Cez víkend hviezdili Slováci, ktorých Tarkovič nepovolal. Najlepší bol tínedžer z Dánska

Ivan Mesík v januári 2020 na reprezentačnom zraze slovenskej dvadsaťjednotky.
Ivan Mesík v januári 2020 na reprezentačnom zraze slovenskej dvadsaťjednotky. (Autor: TASR)
Michal Šášky|5. apr 2021 o 14:30

Pozrite si hodnotenia najlepších slovenských futbalistov.

BRATISLAVA. Návrat z reprezentácie do klubov nevyšiel všetkým slovenským futbalistom podľa predstáv. Niektorí začali na lavičke, niektorí dokonca nehrali vôbec.

A tí, ktorí nastúpili v základnej zostave, väčšinou nedosiahli so svojim tímom úspešný výsledok.

Cez víkend tak prekvapivo zaujali hráči, ktorých tréner Štefan Tarkovič v marcový asociačný termín zaradil len medzi náhradníkov, prípadne úplne opomenul.

Najlepší bol tínedžer v Dánsku

Kým v posledných týždňoch mali najlepšie čísla Ondrej Duda z bundesligového Kolína či dvojica hráčov z holandskej Eredivisie Tomáš Suslov a Matúš Bero, po reprezentačnej prestávke ich vystriedalo v zozname najlepších nové meno.

(Autor: SofaScore.com)

Podľa hodnotenia portálu SofaScore.com mal totiž v prvý aprílový víkend (2.-4. apríla) najlepšie individuálne hodnotenie Ivan Mesík, reprezentant Slovenska do 21 rokov.

Devätnásťročný stredný obranca pôsobí v dánskom FC Nordsjaelland od začiatku roka 2020, na jeseň bol členom základnej zostavy. Od začiatku jari sa do hry dostával ako náhradník.

V nedeľu ale dostal opäť priestor na ľavej strane trojčlennej obrany a výborným výkonom pomohol zdolať tretí tím tabuľky AGF a tiež udržať čisté konto (2:0).

Mesík bol dokonca podľa portálu SofaScore.com najlepším hráčom z poľa, vyššie hodnotenie dostal len domáci brankár.

Len dvaja reprezentanti z piatich

Zaujímavosťou je, že z najlepšej pätice Slovákov v elitných európskych súťažiach sa väčšina nedostala do nominácie reprezentačného trénera Štefana Tarkoviča.

Dobré hodnotenia dostali len tretí Tomáš Suslov z holandského Groningenu a Milan Škriniar z tímu lídra talianskej súťaže Inter Miláno.

Oboch predbehol svojim výkonom aj útočník čečenského Achmatu Groznij Ladislav Almási. On ani Mesík pritom naposledy neboli ani medzi náhradníkmi v seniorskej reprezentácii.

Vysoký útočník odohral v ruskej lige iba tridsať minút, počas nich ale stihol asistovať na gól - a to len osem minút po príchode na ihrisko - a vyslal na bránu súpera dva strelecké pokusy.

Jeho klub aj vďaka jeho prispeniu deklasoval FC Krasnodar 5:0.

Tretím hráčom, ktorý sa nezmestil do nominácie Štefana Tarkoviča a upozornil na seba uplynulý víkend, je stredopoliar tureckého Caykur Rizespor Erik Sabo.

Skúsený futbalista v sobotu zvládol špecifický domáci zápas proti svojmu bývalému zamestnávateľovi Fatih Karagümrük (0:0) a za 68 minút na ihrisku vyslal jednu strelu na bránu a pri jedenástich prihrávkach mal 100-percentnú úspešnosť.

SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), plus aj najvyššie súťaže v Belgicku, Nórsku, Portugalsku, Holandsku, Švédsku, Rakúsku, Turecku, Dánsku, Rusku a Škótsku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Cez víkend hviezdili Slováci, ktorých Tarkovič nepovolal. Najlepší bol tínedžer z Dánska