Naismith hetrikom ponížil Chelsea, United porazili Liverpool

Útočník Evertonu Steven Naismith (vľavo) strelil proti Chelsea Londýn hetrik.
Útočník Evertonu Steven Naismith (vľavo) strelil proti Chelsea Londýn hetrik. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál, TASR|12. sep 2015 o 15:52

Naismith pritom naskočil do hry iba ako náhradník – v deviatej minúte.

BRATISLAVA. Trikrát vystrelil, dal tri góly. Škótsky útočník v službách Evertonu Steven Naismith pokoril troma gólmi Chelsea. Jeho Everton vyhral v piatom kole Premier League 3:1.

Škótsky útočník odohral životný zápas, v prvom polčase nepokazil ani jednu prihrávku. V Premier League zaznamenal celkovo 18 gólov, z toho šesť do siete dnešného súpera. Chelsea tak prvýkrát od mája 2012 prehrala dva ligové zápasy za sebou.

Futbalisti Chelsea zažívajú v Premier League katastrofálny štart. Zverenci Josého Mourinha majú na svojom konte stále iba štyri body.

Úradujúci majster je v tabuľke až pätnásty. Z piatich súbojov prehral až tri.

Hrdina zápasu Naismith ukázal nedávno, ako veľmi mu záleží na fanúšikoch. Škótsky futbalový reprezentant nakúpil vstupenky na domáce zápasy liverpoolskeho klubu v anglickej lige a rozdával ich nezamestnaným priaznivcom.

Charita mu nie je cudzia, pretože pomáha aj v centrách pre bezdomovcov v Liverpoole a Glasgowe.

V najväčšom škótskom meste tiež spustil projekt, ktorý ľuďom po ťažkých zraneniach uľahčuje návrat do zamestnania. Je tiež ambasádorom škótske nadácie pre dyslexiu.

Mourinho je v problémoch

Taký zlý začiatok sezóny mali Londýnčania naposledy v roku 1986. Ich tréner Jose Mourinho uviedol, že výsledok je pre jeho tím príliš krutý.

"Nezaslúžili sme si dostať tri góly a nezaslúžili sme si ani prehrať. V tejto sezóne ide všetko proti nám. Opäť sme len útočili a útočili, súper zrazu pohrozí z protiútoku a je z toho gól. Sezóna je však len na začiatku, musíme to zlomiť," povedal Mourinho do kamier televízie BT Sport.

Stopercentnú bilanciu si v novom ročníku udržal Manchester City. Líder tabuľky rozhodol o svojom víťazstve na ihrisku Crystal Palace až v závere, keď v nadstavenom čase druhého polčasu skóroval 18-ročný nigérijský útočník Kelechi Iheanacho. Zverenci trénera Manuela Pellegriniho vedú súťaž s plným počtom 15 bodov a skóre 11:0.

Úlohu favorita potvrdil londýnsky Arsenal, ktorý zásluhou gólov Thea Walcotta a Oliviera Girouda zdolal Stoke City 2:0. Prvé víťazstvo v sezóne dosiahol nováčik z Watfordu. Na štadióne Vicarage Road si poradil so Swansea City 1:0 aj napriek tomu, že záverečnú polhodinu dohrával bez vylúčeného Behramiho.

United zdolali Liverpool

Futbalisti Manchestru United zvíťazili v sobotňajšom šlágri 5. kola anglickej Premier League nad FC Liverpool 3:1. Dosiahli tretí triumf v sezóne a v tabuľke sa posunuli za svojho mestského rivala City na druhé miesto.

Zostrih zápasu.

Skóre sa na Old Trafford menilo až po prestávke. Prvý gól strelil domáci Daley Blind, ktorý využil nacvičený signál po priamom kope Juana Matu a strelou do pravého horného rohu nedal Simonovi Mignoletovi v bráne Liverpoolu žiadnu šancu. Na 2:0 zvýšil v 70. min z pokutového kopu Ander Herrera.

Hosťom sa podarilo znížiť v 84. minúte, keď sa presadil Christian Benteke, ale posledné slovo mali United. Prvým gólom v novom drese sa prezentoval Anthony Martial a uzavrel na konečných 3:1. Kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel odohral v strede liverpoolskej obrany celý zápas.

Premier League - 5. kolo

FC Everton - FC Chelsea 3:1 (2:1)

Góly: 17., 22. a 82. Naismith - 36. Matič


Arsenal - Stoke City 2:0 (1:0)

Gól: 31. Walcott, 85. Giroud

Manchester United - FC Liverpool 3:1 (0:0)

Góly: 49. Blind, 70. Herrera (z 11 m), 86. Martial - 84. Benteke

- Martin Škrtel odohral v drese hostí celý zápas.

Crystal Palace - Manchester City 0:1 (0:0)

Gól: 90.+ Iheanacho

Norwich City - AFC Bournemouth 3:1 (1:0)

Góly: 35. Jerome, 52. Hoolahan, 67. Jarvis - 81. Cook

Watford - Swansea City 1:0 (0:0)

Gól: 60. Ighalo, ČK: 65. Behrami (Watford)

West Bromwich Albion - Southampton 0:0

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Naismith hetrikom ponížil Chelsea, United porazili Liverpool