Nadal prevalcoval unaveného Hewitta

SITA|12. aug 2008 o 17:37

Austrálsky tenista Lleyton Hewitt podľahol v utorok Španielovi Rafaelovi Nadalovi v zápase 2. kola olympijského turnaja vo dvojhre jednoznačne 0:2 na sety (1:6, 2:6). ...

PEKING 12. augusta (SITA, AFP) - Austrálsky tenista Lleyton Hewitt podľahol v utorok Španielovi Rafaelovi Nadalovi v zápase 2. kola olympijského turnaja vo dvojhre jednoznačne 0:2 na sety (1:6, 2:6). Šancu na revanš však bude mať už v stredu, keď si opäť zmerajú sily, tentoraz však vo štvorhre.

Bývalá svetová jednotka mala pritom v nohách ešte stále náročný zápas 1. kola štvorhry, keď spolu s krajanom Chrisom Guccionem stanovil nový rekord v počte gemov v trojsetovom zápase v novodobej histórii tenisu na olympijských hrách. Austrálčania zdolali Argentínčanov Agustina Calleriho a Juana Monaca za 197 minút 4:6, 7:6 (4), 18:16, čo znamená 57 hier so zarátaním tajbrejku. Aj na doterajšom maxime mali podiel hráči od "protinožcov". Todd Woodbridge a Mark Woodforde zvíťazili v Atlante 1996 nad Holanďanmi Jaccom Eltinghom a Paulom Haarhuisom 6:2, 5:7, 18:16 (dovedna 54 hier).

V druhom kole štvorhry nastúpi Hewitt s Guccionem proti španielskej dvojici Rafael Nadal - Tommy Robredo. "Bude to náročný zápas. Nadal síce občas hráva štvorhru, ale nie príliš často. Po predošlom dueli však s Goochom máme dostatočné sebavedomie. Bol to jeden z najkrajších duelov, ktorý som počas kariéry odohral a to som už zvládol zopár náročných stretnutí," povedal 27-ročný rodák z Adelaide Hewitt a dodal: "Nebolo jednoduché nastúpiť po takej krátkej pauze na ďalší duel. Vyhrať nad Rafom je extrémne náročné i v prípade, že sa cítite vynikajúco a oddýchnuto."

Dvadsaťdvaročný Nadal, ktorý sa v pondelok 18. augusta stane novou jednotkou mužského tenisového rebríčka, utorňajším víťazstvom nad Hewittom upravil bilanciu vzájomných zápasov na aktuálnych 4:4.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Nadal prevalcoval unaveného Hewitta