Nadal a Djokovič smerujú k vzájomnému duelu v semifinále

SITA|13. aug 2008 o 12:26

Rusko bude už vo štvrťfinále bez svojho zástupcu vo dvojhre mužov v rámci tenisových súťaží na OH v Pekingu.

PEKING 13. augusta (SITA) - V 1. kole sa proti Švajčiarovi Rogerovi Federerovi lúčil Dmitrij Tursunov, v 2. kole bol Francúzom Paulom-Henrim Mathieuom značne nečakane vyradený Nikolaj Davydenko a v stredajších stretnutiach osemfinálového 3. kola v areáli Olympic Green Tennis Center podľa všeobecných očakávaní prehrali Igor Andrejev i Michail Južnyj.

Andrejev, 23. v počítačovom poradí, podľahol budúcemu lídrovi svetového rebríčka ATP, Španielovi Rafaelovi Nadalovi 4:6, 2:6. Druhý nasadený, posledný reprezentant Pyrenejského polostrova v singli mužov, potvrdil svoju nedávnu prevahu z podujatia AMS v Toronte a upravil skóre zo vzájomných súbojov na 4:1.

Južnyj nestačil na trojku "pavúka" i renkingu, Srba Novaka Djokoviča. Zverenec Mariána Vajdu zvíťazil 7:6 (3), 6:3 a vyrovnal skóre proti Moskovčanovi, 22. v hodnotení, na 2:2.

Nadal a Djokovič sa v čínskej metropole môžu stretnúť v semifinále. Išlo by o reprízu ich súboja z rovnakej fázy turnaja ATP Masters Series v Cincinnati. Srb vtedy triumfoval 6:1, 7:5 deň po tom, ako Španiel nadobudol istotu, že vystrieda veľkého rivala Federera na čele renkingu. Nadalova séria úspechov sa vtedy zastavila na čísle 32. Djokovič znížil v štatistike vzájomných duelov s "Rafom" po sérii troch prehier na 4:9. Všetky štyri doterajšie triumfy zaznamenal práve na tvrdom povrchu. Pod piatimi kruhmi v Pekingu sa hrá rovnako ako v Cincinnati na "harde" typu DecoTurf II.

Dvadsaťdvaročný Malorčan Nadal si v boji o postup medzi najlepších štyroch prvýkrát vo svojej kariére zmeria sily s nenasadeným Rakúšanom Jürgenom Melzerom (51.), takisto ľavákom. Dvadsaťjedenročný Belehradčan Djokovič bude vo štvrťfinále čeliť úspešnejšiemu z neskoršieho stredajšieho zápasu David Nalbandian (7-Arg.) - Gael Monfils (Fr.).

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Nadal a Djokovič smerujú k vzájomnému duelu v semifinále