Na domácej scéne si verím na každého, hovorí ťažká váha Martin Buday

Vladimír Bilohuščin|21. apr 2018 o 02:00

Už dnes uvidíme v co-main evente večera XFN - Fight of Gladiators v akcii Matrina Budaya.

Už dnes sa v akcii predstaví Martin Buday (1-1), keď na turnaji XFN – Fight of Gladiators vyzve Milana Vrbica zo Srbska. Aj keď má talentovaná ťažká váha na konte iba dva profi zápasy, vo svojich 26 rokoch sa môže pochváliť výbornými výsledkami v brazílskom jiu –jitsu. „Asi najväčšie úspechy sú 3 tituly majstra Európy fialových pásov, ktorý držím aj momentálne,“ prezrádza Buday.

Postupne ale zástupca SFG Trnava, ktorý sa pripravuje aj v Nitre či OFA Bratislava, prešiel na scénu MMA, prešiel na scénu MMA, kde spája všetky štýly, a tak do repertoára zaradil aj tréningy boxu, či zápasenia.

Ako takmer každá ťažká váha, ani Buday sa nevyhol problémom so zápasmi, keď si dlho nevedel nájsť súpera a naposledy tak kývol na poriadnu výzvu v podobe Juana Dieppa so skóre 8-1 . „Chcel som zápas a odmietalo mi veľa súperov, tak som vzal aj tento duel, aby som vôbec bojoval. Chcel by som zápasiť častejšie, ale ťažkých váh nie je veľa. A aj keď je niečo dohodnuté, tak mi odvolávajú, ako napríklad minulý rok.“

Tentokrát by mal byť jeho súper o čosi schodnejší, keď namiesto pôvodného súpera so skóre 8-5 nakoniec Budaya preverí Vrbic (1-2).

Nebude to ale iba súper, na ktorého sa Buday musí pripraviť, predstaví sa totiž na domácej pôde v Nitre, a tak bude dnešný súboj špeciálny. „Teším sa, že sa predstavím doma. Je to trocha zodpovednosť, lebo mám v hlave, že musím vyhrať a podobne, ale je to zápas ako každý iný.“

A koho by chcel Buday vyzvať po súboji v Nitre? „Nebojím sa na domácej scéne nikoho. Verím si na každého, všetko by som to vyčistil,“ oznamuje s úsmevom. Máme sa tak na čo tešiť.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Na domácej scéne si verím na každého, hovorí ťažká váha Martin Buday