Na Budaja šlo 39 striel, i tak priviedol svoj tím k víťazstvu

Peter Budaj predviedol ďalší spoľahlivý výkon.
Peter Budaj predviedol ďalší spoľahlivý výkon. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|10. feb 2017 o 05:58

Slovenský brankár opäť predviedol spoľahlivý výkon. Jeho krajania v noci nebodovali.

NEW YORK. Slovenský hokejový brankár Peter Budaj patril k oporám Los Angeles Kings v zápase proti Floride Panthers.

Budaj zlikvidoval až 36 striel súpera a Kings aj vďaka jeho výkonu vyhrali 6:3. Jeho spoluhráč a krajan Marián Gáborík nebodoval.

Zvyknú dávať málo gólov

Budaj si pripísal už dvadsiate šieste víťazstvo v sezóne. Viac výhier majú na konte iba piati ligoví brankári.

"Som rád, že po tej streleckej mizérii sme dokázali streliť šesť gólov. Bol to z našej strany výborný výkon. Spoluhráči predo mnou hrali skvele a výrazne mi uľahčili prácu, keď sme viedli," povedal Budaj pre nhl.com.

Slovák štartoval v bránke Kings v ôsmom zápase za sebou. Jeho tím sa gólovo presadil po troch zápasoch bez streleného gólu v riadnom hracom čase.

Peter Budaj inkasoval od Floridy tri góly.
Peter Budaj inkasoval od Floridy tri góly. (Autor: TASR/AP)

Hviezdou stretnutia bol štvorbodový Jeff Carter (2+2). "Mám radosť, že mi to tam padá a pomáham tímu víťaziť," skonštatoval 32-ročný kanadský center.

Potešilo ho aj to, že jeho tím strelil až šesť gólov. "Je to pekné, lebo sa nám to nestáva často, keďže tradične dávame málo gólov."

Cehlárik nedostal príležitosť

Do zápasu medzi Bostonom Bruins a San Jose Sharks nezasiahol ani jeden slovenský hokejista. Zdeno Chára vynechal duel pre chorobu, Petrovi Cehlárikovi napokon tréner nedal šancu.

Boston prvý raz z pozície hlavného trénera viedol Bruce Cassidy, ktorý v utorok nahradil vo funkcii odvolanú klubovú legendu Claudea Juliena.

Bruins zdolali finalistu uplynulého ročníka Stanleyho pohára San Jose Sharks 6:3. "Cítim sa skvelo," skonštatoval Cassidy.

"Boli to rušné dva či tri dni, takže teraz môžem pokojne spať. Zajtra však nadíde nový deň, vrátime sa do práce a uvidíme, či môžeme stavať na tomto víťazstve," doplnil nový kouč.

Štyrmi bodmi ho potešil Patrice Bergeron. Český talent David Pastrňák skóroval dvakrát.

Úvodné buly vhodila Fatima

Nedarilo sa Tomášovi Tatarovi a Tomášovi Jurčovi, ktorých Detroit Red Wings prehral s Washingtonom Capitals 3:6.

Tomáš Jurčo (vpravo) proti Washingtonu nebodoval.
Tomáš Jurčo (vpravo) proti Washingtonu nebodoval. (Autor: SITA/AP)

Slováci nebodovali.

Úvodné buly zápasu vhodila Fatima Al Aliová, ktorú do USA pozval Peter Bondra. Bývalého slovenského hokejistu zaujali jej hokejové zručnosti počas kempu v Spojených arabských emirátoch.

Pre Washington to bolo piate víťazstvo v sérii a jedenáste v neprerušenom slede na vlastnom ľade. Capitals s 82 bodmi vedú celú súťaž.

"Lepší pocit by som mal po víťazstve 5:0, ale to sa nebude rodiť v každom zápase. Detroit má dobrý tím, ktorý hrá rýchlo a vie si vypracovať šance. Aj keď sa to skončilo 6:3, bolo to vyrovnanejšie, ako ukazuje konečné skóre. Dobrý zápas," skonštatoval trojbodový útočník Nicklas Bäckström.

Kuriózny gól Kellyho

Kuriózny gól videli diváci sledujúci zápas medzi Ottawou Senators a Dallasom Stars.

Rozhodca signalizoval, že jeden z domácich hráčov bude musieť byť vylúčený. Brankár Dallasu Kari Lehtonen preto opustil bránu a ľade ho nahradil šiesty korčuliar.

Hráčom Dallasu ale nevyšlo založenie akcie a spätnú prihrávku Jiřího Hudlera nikto nezachytil. Puk tak skončil v bráne a gól bol pripísaný poslednému hráčovi Ottawy, ktorý sa dotkol puku - Chrisovi Kellymu.

Ten v tom čase pritom sedel na lavičke. "Som veľmi efektívny. Žiadna strela na bránku, ale i tak mám gól a plusový bod. Hlavné je, že sme vyhrali, toto víťazstvo sme potrebovali," tešil sa Kelly.

NHL - výsledky:

Boston Bruins - San Jose Sharks 6:3 (3:1, 2:1, 1:1)
Góly:
1. Backes (Krug, Krejčí), 16. P. Bergeron (Backes, Carlo), 18. Pastrňák (P. Bergeron), 34. Schaller (Riley Nash, Moore), 40. Pastrňák (P. Bergeron, Marchand), 60. Marchand (P. Bergeron, Backes) - 8. J. Thornton (Hertl), 22. Braun (Couture, Marleau), 58. Meier (J. Ward, Hertl)

/obranca Zdeno Chára pre chorobu nehral, útočník Peter Cehlárik napokon nenastúpil, hoci na predzápasovom tréningu ho tréner skúšal vo štvrtej formácii/

Buffalo Sabres - Anaheim Ducks 2:5 (0:1, 1:0, 1:4)
Góly:
27. Eichel (Okposo, O'Reilly), 59. Ristolainen (Justin Bailey, Reinhart) - 20. Perry, 41. Rakell (Perry, H. Lindholm), 46. Vermette (Montour, H. Lindholm), 51. Perry (Rakell, Fowler), 60. Cogliano (Kesler, L. Shaw)

Columbus Blue Jackets - Vancouver Canucks 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Góly:
1. D. Sedin (Markus Granlund, H. Sedin), 29. L. Eriksson (D. Sedin, H. Sedin), 51. Megna (Stecher, Edler)

New York Rangers - Nashville Predators 4:3 (0:1, 2:1, 2:1)
Góly:
29. Grabner (Hayes), 35. J.T. Miller (Hayes), 46. Kreider (Zuccarello, Zibanejad), 56. J.T. Miller (McDonagh, Hayes) - 17. McLeod (Subban, Watson), 24. Järnkrok (Fisher, Subban), 58. Josi (Johansen, Ellis)

Philadelphia Flyers - New York Islanders 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Góly:
13. Simmonds (Gostisbehere, Voráček) - 17. Lee (Tavares, Strome), 23. Chimera (Ladd, Seidenberg), 42. Cizikas (J. Boychuk)

Washington Capitals - Detroit Red Wings 6:3 (2:2, 1:0, 3:1)
Góly:
6. M. Johansson (Kuznecov, J. Williams), 19. B. Connolly (Eller, Alzner), 22. Oshie (Carlson, Nicklas Bäckström), 45. Carlson (Oshie), 55. Oshie (Nicklas Bäckström, M. Johansson), 59. Nicklas Bäckström (Beagle) - 14. Athanasiou (Sproul, Vanek), 17. Athanasiou (Vanek), 42. Zetterberg (Mantha, Nyquist)

/útočník Tomáš Tatar odohral 16 minút a 37 sekúnd, nebodoval a raz vystrelil na bránu súpera, útočník Tomáš Jurčo (obaja Detroit) odohral 9 minút a 21 sekúnd, do štatistík si zapísal jeden mínusový bod a raz zablokoval strelu súpera/

Florida Panthers - Los Angeles Kings 3:6 (1:3, 0:3, 2:0)
Góly:
13. J. Jokinen (Bjugstad, Trocheck), 52. Marchessault (Sgarbossa, J. Jokinen), 60. Barkov (Jágr, Huberdeau) - 2. D. Brown (Martinez, J. Carter), 9. J. Carter (Pearson), 15. Toffoli (Doughty, J. Carter), 25. Pearson (D. Brown), 25. King (Lewis, LaDue), 38. J. Carter (Pearson, McNabb)

/brankár Peter Budaj odchytal celé stretnutie, z 39 striel súpera inkasoval tri góly a jeho percentuálna úspešnosť zákrokov bola 92,3, Marián Gáborík (obaja LA Kings) odohral 11 minút a 2 sekundy, raz bol vylúčený za hákovanie, tri razy ohrozil bránu súpera a zaznamenal jeden hit/

Ottawa Senators - Dallas Stars 3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
Góly:
15. Phaneuf (Pageau), 18. Kelly, 47. Mark Stone (Dzingel, Ceci) - 32. Roussel (Faksa, Jordie Benn), 37. Jamie Benn (Lindell)

Toronto Maple Leafs - St. Louis Blues 1:2 pp (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
Góly:
39. Rielly (W. Nylander, Kadri) - 5. Berglund (Pääjärvi, Schwartz), 61. Tarasenko (Lehterä, Shattenkirk)

Arizona Coyotes - Montreal Canadiens 4:5 (0:2. 3:0, 1:2 - 0:1)
Góly:
34. Dvorak (M. Domi, Ekman-Larsson), 36. M. Domi (Holland, C. Murphy), 37. Goligoski (Martinook), 56. Dvorak (Doan, Goligoski) - 1. Pacioretty (Danault, Petry), 14. A. Markov (McCarron, Carr), 43. Pacioretty (A. Markov, Petry), 50. Radulov (Danault, Pacioretty), 63. Galchenyuk (Pacioretty)

Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Góly:
57. Landeskog (MacKinnon, Rantanen) - 5. Kessel (Matt Cullen), 24. Hörnqvist (Kessel, J. Schultz), 39. Hörnqvist (J. Schultz), 60. Kunitz (Matt Cullen)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Na Budaja šlo 39 striel, i tak priviedol svoj tím k víťazstvu