Na Barcelonu sa prišla v USA pozrieť rekordná návšteva

Brankár Los Angeles Galaxy Brian Rowe chytá loptu pred dobiedzajúcim Luisom Suárezom z Barcelony. Situáciu kontroluje jeho spoluhráč Leonardo (s číslom 22).
Brankár Los Angeles Galaxy Brian Rowe chytá loptu pred dobiedzajúcim Luisom Suárezom z Barcelony. Situáciu kontroluje jeho spoluhráč Leonardo (s číslom 22). (Autor: TASR/AP)
TASR|22. júl 2015 o 09:13

Luis Suárez vs. Steven Gerrard. V Spojených štátoch proti sebe nastúpili aj dvaja bývalí spoluhráči z FC Liverpool. Duel ich súčasných tímov Barcelony a Los Angeles Galaxy sledovalo viac ako 93-tisíc divákov.

PASADENA. Futbalisti FC Barcelona víťazne odštartovali svoje predsezónne turné v USA. V rámci Medzinárodného pohára majstrov zdolali v kalifornskej Pasadene tím MLS Los Angeles Galaxy 2:1.

O góly držiteľa treble sa postarali Luis Suárez a Sergi Roberto. Los Angeles v nadstavenom čase už iba skorigovalo stav zásluhou Tommyho Meyera.

Zostrih zo zápasu medzi Barcelonou a LA Galaxy.

Katalánci sa presadili aj bez svojich ofenzívnych hviezd Lionela Messiho a Neymara. Obaja necestovali s mužstvom na prípravný turnaj, aby zbytočne nemíňali sily pred ostrými súťažnými zápasmi.

Na úradujceho šampióna Ligy majstrov sa prišlo na štadión Rose Bowl pozrieť 93.226 divákov. Je to historicky najvyššia návšteva na futbalovom zápase v USA, v ktorom účinkoval americký klub.

gerrard_suarez_tasr_res.jpg

V zápase proti sebe nastúpili aj bývalí spoluhráči z FC Liverpool - Luis Suárez (vľavo) a Steven Gerrard. FOTO - TASR/AP.

Medzinárodný pohár majstrov

FC Barcelona - Los Angeles Galaxy 2:1 (1:0)

Góly: 45. Suarez, 56. Roberto - 90.+1 Meyer

Paríž St. Germain - Fiorentina 4:2 (2:0)

Góly: 41. a 75. Augustin, 35. Matuidi, 69. Ibrahimovič - 60. Joaquin, 79. Rossi (11 m)

Manchester United - San Jose Earthquakes 3:1 (2:1)

Góly: 32. Mata, 37. Depay, 61. Pereira - 42. Alashe

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Na Barcelonu sa prišla v USA pozrieť rekordná návšteva