Muži Slávie TU Košice s premiérovým majstrovským titulom

SITA|16. máj 2007 o 20:38

BRATISLAVA 16. mája (SITA) - Basketbalisti Slávie TU Košice získali premiérový titul majstra Slovenska, keď v stredajšom štvrtom stretnutí finálovej série play off extraligy mužov zdolali svojho finálového ...

BRATISLAVA 16. mája (SITA) - Basketbalisti Slávie TU Košice získali premiérový titul majstra Slovenska, keď v stredajšom štvrtom stretnutí finálovej série play off extraligy mužov zdolali svojho finálového súpera Inter Bratislava na jeho palubovke 102:84 (50:37). Košičania v celej finálovej sérii ani raz nezaváhali a vyhrali na zápasy hladko 4:0.


Finále slovenskej extraligy mužov - streda - štvrtý zápas (hrá sa na 4 víťazné zápasy):

  • Inter Bratislava - Slávia TU Košice 84:102 (20:23, 17:27, 16:16, 31:36) - konečný stav série 0:4, Košice vybojovali premiérový majstrovský titul v najvyššej slovenskej súťaži

Najviac bodov: Trivunovič 21, Golian 16, Pandula 14, Mičuda 13 - Radovič 31, Leško 20, Nuber a Mišinský po 12

TH: 25/21 - 37/26, fauly: 26 - 22, trojky: 5 - 9, rozhodovali: Sudek, Hlinka a Brziak, 1800 divákov


Na domácich hráčoch sa od úvodných minút prejavovala nervozita, ktorá im zväzovala ruky. Košičania od úvodu viedli, ale po trojke Trivunoviča odchádzali do šatní iba s trojbodovým vedením 23:20. Domáci túžili zvíťaziť a predĺžiť tak sériu o ďalší zápas na košickej palubovke. Po dvoch premenených trestných hodoch Ivana v 14. min, ktoré znamenali vyrovnanie na 28:28 sa zdalo, že sa chytili, no v nasledujúcich piatich minútach hostia pritvrdili v obrane a do prestávky si vybojovali trinásťbodové vedenie (50:37). Najmä zásluhou presnej streľby Radoviča a Leška držali interistov na dištanc a do záverečnej desaťminútovky vstúpili tiež s náskokom trinástich bodov - 66:53. Domáci bojovali a dve a pol minúty pred záverečným klaksónom upravili na rozdiel piatich bodov, no riskantná hra v závere im nevyšla. Košice zásluhou premieňania trestných hodov doviedli napokon stredajší zápas k pohodlnému víťazstvu a mohli sa tešiť z majstrovskému titulu.

Pavol Zuzik (tréner Interu): "Finále a takto dôležitý zápas sa nehrá každý deň. Hráčom som povedal, aby sa nepozerali na predchádzajúce stretnutia ani na to, čo by znamenala prípadná prehra. Napriek tomu sme však boli trochu nervózni. Košice zahrali famózne, sú v lepšej forme, jednoducho boli lepšie. Majstrovský titul je v správnych rukách."


Goran Miljkovič (tréner Košíc): "Od úvodných minút sme hrali tvrdo a dobre v obrane, máme silný tím, okrem toho rozhodla aj vôľa po víťazstve. Titul sme vyhrali zaslúžene, keďže aj v základnej časti sme triumfovali. Vedeli sme, že Inter má poslednú šancu a snažili sme sa využiť ich nervozitu."

 

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Muži Slávie TU Košice s premiérovým majstrovským titulom