Murray vyzval Serenu: Pochybujem, že by som vyhrala čo i len fiftín

Andy Murray.
Andy Murray. (Autor: SITA/AP)
SITA|28. jún 2013 o 08:54

Andyho Murrayho k tomu podnietil príspevok na Twitteri a vyjadrenie, že mladšia zo sestier Williamsových by ho mohla zdolať.

LONDÝN. Víťaz minuloročného US Open Andy Murray vyzval svetovú tenisovú jednotku Serenu Williamsovú na zúčtovanie v Las Vegas, ktoré by evokovalo spomienky na slávnu "bitku pohlaví" spred 40 rokov.

V roku 1973 sa v Houstone uskutočnil pamätný duel medzi hviezdou 30-tych a 40-tych rokov minulého storočia Robertom Riggsom a velikánkou ženského tenisu Billie Jean Kingovou. Skončil sa víťazstvom legendárnej Američanky 3:0 na sety 6:4, 6:3, 6:3.

Ide o udalosť, ktorá sa dodnes považuje za rozhodujúci okamih v náraste popularity feministického hnutia.

V roku 1992 zasa Jimmy Connors zvíťazil práve v Las Vegas nad Martinou Navrátilovou.

Murrayho k tomuto kroku podnietil príspevok na Twitteri a vyjadrenie, že mladšia zo sestier Williamsových by ho mohla zdolať v prípadnom vzájomnom súboji.

"Išiel by som do toho, prečo nie? Nikdy som s ňou nehral, ale samozrejme, je to neuveriteľná hráčka. Myslím si, že pre divákov by bolo zaujímavé sledovať súboj mužského a ženského pohlavia," uviedol britský tenista pre BBC.

"On ma vyzval? Naozaj? Je si istý? Nuž, to by bolo fajn," reagovala Serena Williamsová a dodala: "Pochybujem, že by som vyhrala čo i len fiftín, ale bola by to zábava."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Murray vyzval Serenu: Pochybujem, že by som vyhrala čo i len fiftín