Murray nehodlá nasledovať Hamiltona do daňového exilu

SITA|1. dec 2008 o 17:50

Britský tenista Andy Murray, ktorého "trhová hodnota" už teraz aj s príjmom z reklamy má byť viac ako 6 miliónov libier ročne.

LONDÝN. Britský tenista Andy Murray, ktorého "trhová hodnota" už teraz aj s príjmom z reklamy má byť viac ako 6 miliónov libier ročne, neuvažuje o nasledovaní príkladu majstra sveta z motoristickej F1 Lewisa Hamiltona - oficiálnom vysťahovaním sa do krajiny s výhodnejším daňovým systémom pre solventných. "Neviem si predstaviť takýto krok. Rád trávim čas doma s rodinou a priateľmi," povedal pre News of the World 21-ročný rodák zo škótskeho Dunblane a dodal: "V decembri sa pripravujem v Miami a počas roka to tiež veru bude zopár týždňov na cestách, celkovo však nevidím sám seba nikde inde ako tu."

Štvrtý muž svetového rebríčka ATP v minulosti pobúril fanúšikov napríklad držaním palcov súperom Anglicka počas futbalových MS 2006, ale teraz si pochvaľuje priazeň "ostrovného" publika: "Dostávam kopu e-mailov. Veľa z nich je od staršej generácie: 65-ročných či 70-ročných deduškov a babičiek. Prekvapuje ma, koľkí ľudia mi vyjadrujú podporu."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Murray nehodlá nasledovať Hamiltona do daňového exilu