Murray Britom nepomôže, vírus bol silnejší

SITA|2. mar 2009 o 12:06

Vírusové ochorenie obťažuje Brita Murraya naďalej.

LONDÝN. Vírusové ochorenie, ktoré škótskeho tenistu Andyho Murraya zastavilo v štvrťfinálovej fáze minulotýždňového turnaja ATP v Dubaji v Spojených arabských emirátoch, citeľne zasiahne do zloženia britského tímu pre glasgowský zápas finálového 2. kola I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2009 proti Ukrajincom. Murray v pondelok oznámil, že sa ešte z choroby nezotavil a v závere týždňa reprezentácii Veľkej Británii nepomôže. "Samozrejme, že som veľmi sklamaný, že v Glasgowe nebudem hrať, ale lekár mi povedal, že potrebujem najmenej týždeň úplný oddych, aby som sa úplne vyliečil. Musím jeho radu rešpektovať," ospravedlnil sa držiteľ tohtoročných turnajových titulov z Dauhy a Rotterdamu. "Dúfal som, že keď sa odhlásim z turnaja v Dubaji, budem mať dostatok času na zotavenie. Vírus je však silnejší ako všetky choroby, ktoré som doteraz prekonal. Stále sa cítim strašne."

Kapitán britského tímu John Lloyd bude situáciu a nomináciu náhradníka konzultovať s trénerom Paulom Annaconem. "Máme päť hráčov, ktorí si zaslúžia príležitosť, všetci na mňa minulý týždeň urobili veľký dojem. Stále verím, že s podporou publika máme veľké šance vyhrať," povedal Lloyd.

O voľné miesta v britskej reprezentácii na stretnutie s Ukrajincami sa bojovalo na internom kvalifikačnom turnaji v Národnom tenisovom centre v londýnskom Roehamptone. Získali ich Josh Goodall a Chris Eaton. Lloyd už predtým nominoval Andyho Murraya a deblového špecialistu Rossa Hutchinsa. O miestenky sa usilovali aj James Ward, Colin Fleming, Dan Evans a Alex Slabinsky. Prví dvaja sa z preventívnych dôvodov pripojili k družstvu práve pre prípad absencie 4. muža počítačového poradia Murraya.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Murray Britom nepomôže, vírus bol silnejší