MS v hokeji na Slovensku zrušili, mladíci o postup medzi elitu nezabojujú

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
TASR|13. mar 2020 o 16:03

Je to pochopiteľné, vraví Šatan.

BRATISLAVA. Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) zrušila v piatok turnaj A-skupiny prvej divízie majstrovstiev sveta v hokeji hráčov do 18 rokov v Spišskej Novej Vsi.

Mal sa uskutočniť od 13. do 19. apríla. Dôvodom je pandémia koronavírusu.

IIHF zrušila všetky turnaje tejto vekovej kategórie, vrátane MS elitnej kategórie v amerických mestách Plymouth a Ann Arbor.

"Mrzí nás, že sa tento rok hokejový šampionát hráčov do 18 rokov na Slovensku neuskutoční. Vzhľadom na aktuálnu situáciu v Európe i vo svete je ale rozhodnutie Medzinárodnej hokejovej federácie pochopiteľné. Zdravie hráčov i divákov je prvoradé," uviedol prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan pre oficiálnu stránku zväzu.

Na Zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi sa mali okrem domácej reprezentácie predstaviť i výbery najlepších hráčov do 18 rokov z Kazachstanu, Nórska, Dánska, Francúzska a Japonska.

Predaj vstupeniek na jednotlivé zápasy odštartoval Organizačný výbor šampionátu pred mesiacom. Diváci sa o svoje peniaze za zakúpené lístky báť nemusia.

"V spolupráci s predajcom vstupeniek, spoločnosťou predpredaj.sk, budeme v krátkom čase držiteľov zakúpených vstupeniek informovať o spôsobe vrátenia peňazí," povedala riaditeľka Organizačného výboru MS U18 Aneta Büdi.

Koronavírus SARS-CoV-2

Najnovšie poznatky a informácie o ochorení Covid-19 a novom koronavíruse SARS-CoV-2, ktorý mal prvotné ohnisko nákazy v čínskom meste Wu-chan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»MS v hokeji na Slovensku zrušili, mladíci o postup medzi elitu nezabojujú