02.02.2022 00:00
Deň -2
Peking 2022
Koniec

V Pekingu sa šíri covid aj medzi členmi MOV, pozitívny test mal šéf Talianov

Giovanni Malago.
Giovanni Malago. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|2. feb 2022 o 13:45

Šéf olympionikov Talianska sa nachádza v špeciálnom zariadení.

PEKING. Prezident Talianskeho olympijského výboru (CONI) Giovanni Malagó mal v stredu v Pekingu pozitívny test na koronavírus.

Šesťdesiatdvaročný funkcionár je tak druhý pozitívny člen Medzinárodného olympijského výboru (MOV) na ZOH. Už predtým sa nakazila šéfka komisie športovcov MOV Emma Terhová.

Malagó vedie organizačný výbor ZOH 2026 v Miláne a Cortine d´Ampezzo, na tohtoročných zimných hrách mal byť pozorovateľom.

Podľa CONI nemá Malagó žiadne príznaky ochorenia, zostáva však pod lekárskym dohľadom v špecializovanom zariadení.

Malagó do Pekingu vycestoval, aby plnil úlohu tzv. pozorovateľa. Teraz ho však čaká boj s časom a dúfa, že sa zotaví včas.

Podľa informácií agentúry AP dúfa, že sa uzdraví do 20. februára a na záverečnom ceremoniáli bude môcť oficiálne prevziať organizáciu nadchádzajúcej zimnej olympiády.

Do Pekingu mala z Talianska cestovať aj šesťnásobná olympijská víťazka v šerme Valentina Vezzaliová, ktorá je vo vlasti v jeho vládnom kabinete zodpovedná za šport. Tá však mala pozitívny test ešte doma a do lietadla ani nenastúpila.

Podľa CONI po prílete do Číny nemal pozitívny test na koronavírus ani jeden zo športovcov Talianska a ani členovia realizačných tímov.

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»V Pekingu sa šíri covid aj medzi členmi MOV, pozitívny test mal šéf Talianov