Mourinho skritizoval svojich hráčov: Nechceli hrať pre chladné počasie

José Mourinho
José Mourinho (Autor: SITA/AP)
SITA|13. dec 2012 o 10:57

Real zaznamenal už šiestu prehru z 26 stretnutí v tejto sezóne.

MADRID. Výsledok stredajšieho prvého zápasu osemfinále španielskeho Kráľovského pohára proti Celte Vigo nemusí byť jedným problémom futbalistov Realu Madrid.

Favorizovaní hostia podľahli 1:2 a navyše už po polhodine hry musel nútene odísť z ihriska útočník Karim Benzema.

Francúz mal zjavne problém s chodidlom, nahradil ho stredopoliar José Callejón. Domáci viedli v druhom polčase po góloch Maria Bermeja a Bustosa už 2:0, dôležitý gól hostí strelil v 87. minúte Cristiano Ronaldo.

Madridská odveta je na programe 19. decembra.

Tréner Realu Jose Mourinho nešetril po prehre kritikou svojich zverencov. "Viacerí hráči ma znepokojujú. Niektorí z nich nechceli hrať, pretože bolo chladné počasie, pršalo a preto, že je to ´iba zápas Španielskeho pohára´," cituje agentúra AP nahnevaného Mourinha.

Portugalčan vyhlásil, že by mal dávať väčší priestor mladíkom, ako napríklad Alvarovi Moratovi. "Je to neskúsený hráč, ale s veľkými ambíciami a do hry dáva všetko."

Kormidelník tiež vyzdvihol obrancu Raphaela Varaneho: "Hral ako víťaz aj keď bol zranený, ale zostal na ihrisku a odviedol väčší kus roboty ako hráči, ktorí sú stopercentne zdraví."

"Biely balet" zaznamenal už šiestu prehru zo všetkých 26 stretnutí v tejto sezóne. Realu sa nedarí ani v španielskej lige podľa predstáv. Aktuálne im patrí tretia priečka a na svojho najväčšieho rivala FC Barcelona strácajú až 11 bodov.

"Nachádzame sa v ťažkej situácii, keď máme problém víťaziť. Je čas na sebakritiku," uzavrel obranca Alvaro Arbeloa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Mourinho skritizoval svojich hráčov: Nechceli hrať pre chladné počasie