Mourinho sa postavil proti obvineniam FA

Tréner Chelsea Jose Mourinho (vľavo) drží loptu pred kapitánom Liverpoolu Stevenom Gerrardom v  šlágri 36. kola Premier Leauge.
Tréner Chelsea Jose Mourinho (vľavo) drží loptu pred kapitánom Liverpoolu Stevenom Gerrardom v šlágri 36. kola Premier Leauge. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. apr 2014 o 09:48

Tréner FC Chelsea sa bude s FA prieť, či bolo jeho správanie po zápase so Sunderlandom nevhodné.

LONDÝN. Tréner FC Chelsea José Mourinho sa rozhodol brániť proti obvineniam anglickej Futbalovej asociácie za sarkastické vyjadrenia po nedávnej ligovej prehre so Sunderlandom.

Mourinho ihneď po zápase prišiel za hlavným rozhodcom Mikeom Deanom a sarkasticky mu poďakoval za jeho výkon.

Rovnakú rétoriku mal aj na pozápasovej tlačovej konferencii, na ktorej napadol šéfa rozhodcovskej únie Mikea Rileyho.

"Obaja v posledných týždňoch odvádzajú skutočne skvelú prácu. Najmä čo sa týka v rozhodovaní a nasadzovaní arbitrov na zápasy tímov, ktoré bojujú o titul," zneli Mourinhove slová plné sarkazmu.

FA ho obvinila z nevhodného správania a disciplinárne konanie začala aj s jeho asistentom Ruiom Fariom a stredopoliarom Ramiresom - takisto za incidenty zo zápasu.

Faria obvinenia z konfrontácie rozhodcov nenapadol, Ramires dostal štvorzápasový dištanc za úder lakťom do tváre protihráča Sebastiana Larssona.

Mourinho požiadal FA o výpoveď k prípadu bez osobnej účasti. Problémy so sebaovládaním mal už po marcovom súboji s Aston Villou, keď vstúpil na ihrisko a protestoval proti výroku arbitra.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mourinho sa postavil proti obvineniam FA